14.02.2016
Sade Pogaca
1 su bardakgi yogurt
yarim su bardagi sivi yag
2 yumurta sarilar üstüne
1 tatli kasigi tuz
1 corba kasigi seker
1 paket kuru maya ( instant )
yarim bardak ilik su
Yumusak bir hamur yogrulur mayalandirilir ben üstünü kapamadan mikrodalgaya koyuyorum tabi salistirmiyorum kisa sürüyor mayalanmasi sekil verilir yagli kagit olan tepsiye dizilir birazda tepsi mayasi olur yumurtasi sürülüp catalla sekil verilir önceden isinmis 200 derecede pisirilir.
Sevinc Mutfakt
Muffin börekcikler
Pastirmali Kasarli böregi ücgen yufkayla yaptim yufkalarin ortasina biraz rende kasar ve ufak parcalara ayrilmis pastirma koydum üc ucundan toparlayip yagladigim kaliba
koydum üstünede cirptigim 1 yumurta ,yarim bardak süt ve biraz zeytinyagi ekledigim sos´u kasikla her böregin üstünede 3 er kasik koydum ,cörekotu serptim yaklasik yarim saat dinlendi sonra isinmis firina koydum yarim pisimde cikardim bir maden suyu sisesinden üslerine maden suyu döktüm tekrar firina koydum kayin validem su koyardi el acmasi börege cok güzel olurdu buda hemen kabardi piserken.ic malzeme size kalmis...
Sevinc Mutfakta
koydum üstünede cirptigim 1 yumurta ,yarim bardak süt ve biraz zeytinyagi ekledigim sos´u kasikla her böregin üstünede 3 er kasik koydum ,cörekotu serptim yaklasik yarim saat dinlendi sonra isinmis firina koydum yarim pisimde cikardim bir maden suyu sisesinden üslerine maden suyu döktüm tekrar firina koydum kayin validem su koyardi el acmasi börege cok güzel olurdu buda hemen kabardi piserken.ic malzeme size kalmis...
Sevinc Mutfakta
Sevinc Mutfakt |
Sevinc Mutfakt |
Sevinc Mutfakt |
Sevinc Mutfakt |
Karides Tava
Pastirmali rulo börek
Evde Türkiyeden yufkam vardi 1 yumurta 1 bardak süt biraz suyla ciptim tezgaha yufkayi yaydim kasikla gelisi güzel sos serptim üstünde salataya gezdirir gibi sivi yag gezdirdim. zarf gibi kapadim üstede biraz sos gezdirdim ikinci yufkayida zarfin üstüne yaydim ayni islemi yaptim iki zarf üst üste oldu yani 4 kat olmus oldu mantiken öyle.Bol rende kasar ve parcalanmis pastirma serptim bu arada ic size kalmis rulo sardim ve orta kalinlikta kesip tepsiye yerlestirdim ayni kaseye 100 gr yogurt ve 1 yumurtayi cirptim böreklerin üstüne bol fircayla sürdüm birazda kenarlara sürdüm üstüne cörek otu serptim firini 200 dereceye actim iyice isindiktan sonra o arada dinlenen börekleri koydum üstü veyanlari kizarana kadar pisti cok kolay en az 4 kisilik cay saatinde davette 8 kisilik lezzetli börek oldu.
Kabak Cicegi dolmasi
Kabak cicegi dolmasini ilk Almanyada Kayserili bir komsumda yemistim yaklasik 30 yil önce Almanyada . ilginc gelmisti onlar bulgurlu ve soganli bir icle dolduruyorlardi.Yani Egede cok bilinen bu Dolma Kabak yetistirilen cok yerdedede biliniyor Aklin yolu birdir diyoruz. Yurt disi tariflerindede cok farkli cesit tariflerlede karsilasiyoruz ben klasik icle doldurdum birde patatesli icle yaptim o daha güzel oluyor kabak cicegi patatese daha yakisiyor.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)