14.02.2016

Turp ve roka salatasi

Bu tarz salatalar her zaman istah acar.Bizim evimizde olmazsa olmazimiz salatadir ,hic bir sey yoksa 2 domatesi dograr tuzlariz yeriz salata niyetine.Bu da o istah acan saglik salatamizlardan biri.Pembe turplar ince doganir dizilir, ortaya roka ve nar ilavesi ,sofraya gelirkende istediginiz sosla tadlandira bilirsiniz .Buna limon suyu tuz ve az zeytinyagi yakisir...







Sade Pogaca

1 su  bardakgi yogurt
yarim su  bardagi sivi yag
2 yumurta sarilar üstüne
1 tatli kasigi tuz
1 corba kasigi seker
1 paket kuru maya ( instant )
yarim bardak ilik su
Yumusak bir hamur yogrulur mayalandirilir ben üstünü kapamadan mikrodalgaya koyuyorum tabi salistirmiyorum kisa sürüyor mayalanmasi sekil verilir yagli kagit olan tepsiye dizilir birazda tepsi mayasi olur yumurtasi sürülüp catalla sekil verilir önceden isinmis 200 derecede pisirilir.
Sevinc Mutfakt




Muffin börekcikler

Pastirmali Kasarli böregi ücgen yufkayla yaptim yufkalarin ortasina biraz rende kasar ve ufak parcalara ayrilmis pastirma koydum üc ucundan toparlayip yagladigim kaliba 
koydum üstünede cirptigim 1 yumurta ,yarim bardak süt ve biraz zeytinyagi ekledigim sos´u kasikla her böregin üstünede 3 er kasik koydum ,cörekotu serptim yaklasik yarim saat dinlendi sonra isinmis firina koydum yarim pisimde cikardim bir maden suyu sisesinden üslerine maden suyu döktüm tekrar firina koydum kayin validem su koyardi el acmasi börege cok güzel olurdu buda hemen kabardi piserken.ic malzeme size kalmis...
Sevinc Mutfakta 
Sevinc Mutfakt

Sevinc Mutfakt

Sevinc Mutfakt



Sevinc Mutfakt

Karides Tava


Citir karides icin Benye sos hazirladim bira un biraz nisasta 1 yumurta sarisi ve istediginiz baharat benim karideslerim koca bir tabakti resimdeki kücük bir porsiyon yanlizca .




Sevinc Mutfakt






Pastirmali rulo börek






Evde Türkiyeden yufkam vardi 1 yumurta 1 bardak süt biraz suyla ciptim tezgaha yufkayi yaydim kasikla gelisi güzel sos serptim üstünde salataya gezdirir gibi sivi yag gezdirdim. zarf gibi kapadim üstede biraz sos gezdirdim ikinci yufkayida zarfin üstüne yaydim ayni islemi yaptim iki zarf üst üste oldu yani 4 kat olmus oldu mantiken öyle.Bol rende kasar ve parcalanmis pastirma serptim bu arada ic size kalmis rulo sardim ve orta kalinlikta kesip tepsiye yerlestirdim ayni kaseye 100 gr yogurt ve 1 yumurtayi cirptim böreklerin üstüne bol fircayla sürdüm birazda kenarlara sürdüm üstüne cörek otu serptim firini 200 dereceye actim iyice isindiktan sonra o arada dinlenen börekleri koydum üstü veyanlari kizarana kadar pisti cok kolay en az 4 kisilik cay saatinde davette 8 kisilik lezzetli börek oldu.















Kabak Cicegi dolmasi

Kabak cicegi dolmasini ilk Almanyada Kayserili bir komsumda yemistim yaklasik 30 yil önce Almanyada . ilginc gelmisti onlar bulgurlu ve soganli bir icle dolduruyorlardi.Yani Egede cok bilinen bu Dolma Kabak yetistirilen cok yerdedede biliniyor Aklin yolu birdir diyoruz. Yurt disi tariflerindede cok farkli cesit tariflerlede karsilasiyoruz ben klasik icle doldurdum birde patatesli icle yaptim o daha güzel oluyor kabak cicegi patatese daha yakisiyor.