7.03.2016
Meyveli yogurt Yazin buzluga koydugum visneleri direk isinmis tencereye koydum sulandi ve kendi suyu ile yumusadi tadi eksi olursa biraz seker olabilir ben Torun uyuyor diye blendir calistirmadim bu sekidle yaptim siz blendirdan gecire bilirsiniz.Yogurt tatli ev yogurdu olursa dahada iyi olur .Cocuklarada kendinizde cok lezzetli meyveli yogurt
Ben 1 litre süt yarim bardak toz seker 3 corba tepeleme aci kakao, yarim Bardak unla nisasta karisimini 1paket vanilyayi 1 yumurta sarisini iyi bir sekilde karistirdim dibi tutmamak sartiyla kaynayana kadar pisirdim 30 gram sütli cikolata ekledim eriyince kaselere bölüstürdüm soguyunca üstüne beyaz cikolata rendeledim alt kata kek ekleye bilirsiniz liköre batirip ben koymadim.
Kirk agac kavunu kabugu tursusu
Türkiye kavununu aldık cok severiz Kırkağaç cinsini yanlız kabuğu cok kalındı aklıma kelek turşusu geldi gene kaynar suyla aynı yöntemle yaptım 1 litre kaynar su fokur fokur kaynamış Olmalı 2 kasık tursuluk tuz ve yarım cay bardağı sirke suda sırke tuz karıştırılır eritilir öyle konuyor kapak sıkı kapanır yaklasık 3 hafta sonra yenir
Kalamar Dolmasi
Kalamarlar ayiklanir bu islemi ben yapiyorum. Tertemiz yikayip yaklasik Kücük bir su bardagiyla ic pilav yaptim üzümleri piserken pistiklar kavurup demlendikten sonra koydum. Ben baharat olarak nane ,karabiber, tuz,cok minik tutam tarcin ekledim bunlari pilav pisince koydum aromalari yok olmasin diye.Kalamarlari doldurdum ama bol biraktim cok doldurmadim nedenide kalamarlar isiyla temas edince büzülme oluyor yani cekme oluyor
Zerde
Unutulmus tatlilarimizdan özellikle sünnet dügünlerinin tavuklu pilavin yaninda
olmazsa olmaziydi bir zamanlar...Zerde yapmak cok basittir ölcüyü tuttumak kivami
tam bulmak benim gibi deneme yanilma yöntemiyle cok iyi tutuyor.Zerde icin pirinc,su ,seker,safran ,safran bulamayanlar icin zerdecal,gül suyu ve icine ve süslemek icin kus üzümü gerekiyor.2 corba kasikgi yikanmis pirinc yaklasik 600 ml kadar suyla ,5 kisik sekerle ateste pirincler acilana kadar piser pisme olunca pirincin cok yogun olmamasi gerekiyor suyunu ona göre ayarliya bilirsiniz pismenin sonlarina yakin 1 kasik kus üzümü eklenir ve bir kasede varsa safran gül suyunda bekletilerek rengini vermesi saglanir bizde safran olmadigi icin ben ispanyol safrani kullandim siz zerdecalla yapabilirsiniz kasigin ucuyla rengi bulana kadar ölcü yeterlidir.2 kasik nisasta ( oluru Arorattir Türkiyede bulunur ) biraz suyla acarak konur ve kivam tam oluyor bu ölcüyle ve en son 2 kasik gül suyu koydum ve kapattim gül suyunu son ekliyorumki kokusu ucmasin diye bu ölcüden 4 kase cikiyor hafif cok lezzetli bir zerde oluyor eksik malzemeyle bile güzel oluyor.Bunun bir püf noktasi var pirinci kapagi kapali suyu eksilmeden pisirilmeli ve pirincler cok iyi lapa olmadan tane tane acilmali
icinden görünmeli tek tek zerdenin özelligi budur. Ben ispanyol safrani desem de sanirim renk veren bir toz bu onlar Paella da kullaniyorlar...
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)