20.02.2016

Bütün portakal receli

Bütün portakal receli Portakal tatlisi ve ya receli Bütün yapildi iciyle ,Bütün portkali rendenin ince tarafinda 
üst asidini alin... ayni diger portakal recelini yaptigimiz gibi en az az 4 kere bütün halde hasliyoruz ve her seferinde suyunu döküp yeniden kaynar su ekleyip bu islemi 4 defa yapiyoruz en az 4 ,5 dakika haslama islemini yapiyoruz. dedigim gibi en az 4 kere yapin sonra son suyuda kaynar su koyup en az 3 gün suyunu gün icinde degistirin soguk su ile.Kalin dilimler halinde kesip önceden kaynattigimiz serbete atiyor bu sekilde yumusayip kivam almasini sagliyoruz, serbeti bol olmali dilimler serbete gömülmeli saklama kabinda...Bir cimdik limon tuz atiyorum ben indirmeye yakin.Bu tatliyi sofraya ufak parcalara bölerek recel olarak getire bilirsiniz yada tatli olarak yiye bilirsiniz, dondurmada ve peynirli pastalara cok yakisiyor. Portakal receli yani portakal tatlisini lütfen cok yapin ertesi yil dahada güzellesiyor mutlaka fazla yapin,bu portakal tatlisini.! Ben bu baharda yaptim gördügünüz gibi gayet güzel kaliyor... serbetide öyle ,ben buzdolabinda yatsi hava gecirmeyen bir tuppeware de sakladim.Sicak koyup kavanozda´da sakliya bilirsiniz kilerde. Portakal kabugu recelim kavanozda kilerde benim...






mandalina Suyu

Bahcemizden mandalinalardan bahceye cikmaya gerek yok balkondan alip ,alip yedik ve SIKTIK 



Cibes Yemegi

Cibes yemegi Cibez´i dograyip bol sogan ve domatesli birazda pirincli yemegini yaptim tabi acisida tam tekmil ayni Karadenizin lahana haslamasi gibi olmustu tabi yanina misir ekmegi aldim nasil misirsa pandispanya gibi ekmek, birileri Altinoluklu firincilara misir ekmegi böyle misir nisastasiyla yapilmiyacagini söylemeli gerci ben söyledim ama genede denemek icin aldim.



incir tatlisi

incir dolmasi tatlisi Incir tatlisi yapmaya karra verince göz karari seker ve su ilave edicektimki aksamdan demledigim sarap rengi olmus Ihlamuru gördüm hemen ocagin üstünde su yerine Ihlamur koydum. Yani bu kadarmi yakisirmis, bal tadinda oldu yapimi kolay.Önce yikandigim incirlerin tepesini kestim ve parmagimla icini actigim incirlerin icine doldurdum cevire cevire pisirdim isterseniz sütle´de yapabilirsiniz ama bu serbetli tatli gibi oluyor tabi serbetide biraz koyu olsun bal gibi lezzetde incir tatlisi afiyet olsun...



Ev yapimi peynir

Ev yapimi peynir Aksamdan üstünü kapamadan mayaladıgım kutu sütü yogurdumu ertesi aksam ocağa koyup kestırdim bildik işlem bezde süzdürdüm taze peyniri birazda tuz atarak üstüne ağırlık koydum kısa sürede oluyor yapın hemen yiyin









Keskek

incik suyuna keskek
1 su bardagi dögme yikanir yeterli suyla ocagi konur alt acilip kaynamaya cikinca kisik ateste demlendirerek pisirilir ben incik kaynattim onun suyundan suyu azaldikca ekledim kuzu gerdan yada tavuklada cok güzel olur ben sade yaptim eti yaninda incik haslama olarak yedik tuzda eklenmis keskegi ben tahta kepce kasikla vura vura kivam aldirdim cok ezilmis sevmiyorum tam kivamindaydi üstünede ayrani kitir olanak kadar tereyagini yaktim döktüm bir kisminada aci pulbiber yaktim iki kisilik oluyor bu ölcüde.


Cheesecake

Cheesecake-Peynir pastasi -Käsekuchen-Almanyanin pastane tarifi Türkiyede yapancaklar icin icine konan Quark Türkce tercümede Lor peyniri olarak gecsede asla degildir Quark bizdeki tatli süzme yogurta yakindir bilmeyenlerin dikkatine!!!
Tarifim tek bulasik kapta olan hatta bir kasik bile yitiyor karistirmak icin ben dün öyle yaptim.Alt taban icin
- 1yumurta
-100 gr seker
-50 gr sivi yag
-1 cay kasigi kabartma tozu
-yarim paket vanilya
-100 gram un
bir kapta kasikla karistirilip kagit serili cember kaba konur (kagit alt tabana yayilir cember üstü konur kilitlenir disaridada da kalan kagit fazlaligi kesilir bu sekilde kilitlenen kagit daha iyi oluyor)kayma olmuyor.hamur tabana elle yayilir cok ince oluyor tam kivaminda.Üstü icin
-500 gr yagsiz Quark yada yagsiz tatli süzme yogurt
-150 gr seker
-1 paket vanilyali puding tozu
-1 cay bardagi sivi yag
-200 gr cig krema
-2 yumurta tam
-4,5 damla limon yagi
bu nuda ayni kapta kasikla cirpip döküyorum alt tabanin üstüne önceden isinmis 170 derecede pisiyor yanlardan koyuluk kahve rengine yakin pisme olunca cikartilir.ben yerken misafirlerimede yaptigim mandalina receliyle servis yaptim tavsiye ederim Afiyet olsun.Malzemeleri tezgaha koyun yapmasi 5 dakkika sürmüyor yiyince iste bu deniyor o derece.






-