Istanbulda okul önlerinde satilan harika bir muhallebi buz gibi gül ve karnfil serbetli. Nisasta cok cok az belli olmuyacak kadar seker ve suyla kayniyor düz bir borcama dökülüyor bir gece dolapta kaliyor sekerli serbet kanatilir icine ben 2 karanfilde atiyorum ve gül suyu minicik gida boyasi ekliyorum bu serbetim devamli bir kavanozda buzdolabinda kaliyor.kara kesilen muhallebi kaselere konur bol buz gibi serbetle ikram edilir...
Almanyada bizim bulundugumuz yerde arada geliyor bu ara devamli görüyorum sordum Hollanda´danmis cok güzellerdi iki demet aldim sevdigim sekilde pisirdim.Yikayip dogradigim semizotu süzülürken 2 sogani zeytinyaginda kavurdum birazda domates salcasi ekledim semizotunu ekledim birazda yikanmis pirinc ekledim ( bulgurda olabilir pirincli cok severim ) tuz cok az cesni ve en üstede kabugu soyulmus minik küp dogranmis domates ekledim nedense bu sekilde cok lezzetli oluyor Hafif domatesi icinde taneli görmeyi seviyorum kisik ateste kendi suyuyla pisti biz birazda yogurlu seviyoruz,Esim firinda tavuk budu patates birazda bundan, ben yanlizca bunu yedim bu firsat kacmaz cünkü :)
son zamanlarada cok tembellik yapip kizartma zararli diyip ne kadar zararli sey varsa yiyoruz Kizartmaya gelince red ediyoruz cigden dogruyarak yaptigimiz sekline cok alistik ama artik arad yapmali ki yanliz adi kalmasin.Tarifi yazmiyorum yanliz soganlar cok kavrulmuyor dagilir sonra birde 1 sker ekliyorumki domatesin asidini alsin domateslerim küyük boydu cok gibi gelebilir birde ici kavururken halis zeytinyagi kullandim ikincisi firinda cok kurutmadim yarim cay bardagi su ekledim Patlicanim yag cekmedigi icin az bir seyde yag ekledim suyuna.Dedigim gibi dograma cigden bende yapiyorum seviyorumda onu ama bunun tadi baska oluyor gercekten
son zamanlarada cok tembellik yapip kizartma zararli diyip ne kadar zararli sey varsa yiyoruz Kizartmaya gelince red ediyoruz cigden dogruyarak yaptigimiz sekline cok alistik ama artik arad yapmali ki yanliz adi kalmasin.Tarifi yazmiyorum yanliz soganlar cok kavrulmuyor dagilir sonra birde 1 sker ekliyorumki domatesin asidini alsin domateslerim küyük boydu cok gibi gelebilir birde ici kavururken halis zeytinyagi kullandim ikincisi firinda cok kurutmadim yarim cay bardagi su ekledim Patlicanim yag cekmedigi icin az bir seyde yag ekledim suyuna.Dedigim gibi dograma cigden bende yapiyorum seviyorumda onu ama bunun tadi baska oluyor gercekten
600 gr un, 1 paket kuru maya, 1 tatli kasigi ,1 kasik seker yarim cay bardagi krema acik vardi onu degerlendirdim ilik su ile yogurdum cember kek kalibinin icine yagli kagit koydum elimi yaglayip bezeleri aldim aralikla yerlestirdim kalan yagida elimle üstüne sürdüm cörek otu ve susam serptim soguk firina üstüne bir bez örterek koydum mayalanma burda gerceklestikten sonra firini actim hem firin idindi hem mayalanma gerceklesti hemde pisti ayni anda.Tadi cörek ekmek gibiydi hatta daha ötesi...
Ekmek ici yumurta sogan karabiber tuz kimyon mutlaka yarim cay kasigi nane ve kekik Nane ve kekik belli olmuyor ama lezzet artiyor
Erik suyu ,gecen sonbaharda buzlukta komposta ve pasta icin sakladigim meyvelerden kalanlari degerlendiriyorum Buz gibi erik suyu yaptim tencereye yeterli suyla koydugum eriklerin icine 3 tane karanfil attim,3 corba kasigi sekerle kaynattim 10 dakika .Bir ince tel süzgecten gecirdim tülbente gerek kalmadi bir kavanoza koydum buzdolabinda kalabilir 1 hafta kadar az sekerli mayhos lezzetli bir erik suyu oldu
2 büyük Kabak bicak sirtiyla kabugunu siyrilir yada hic siyirmaya bilirsiniz.2 sogan zeytinyaginda kavrulur yumusayan soganlara yarim cay bardagi yikanmis pirin tuz konur 1 bardak suyla demlendirelirek pisirilir yani Risotto gibi olmali yarim limon suyu konur 2 dis sarmisak ve kabaklar ilave edilir su gerekiyorsa eklenir kabaklarin diriligi gecmemek sartiyla pisirilir indirmeden icine kiyilmis bol dereotu eklenir bir iki dakika daha pisirilir alti kapanir ve dinlendirilir tencerede servis tabagina alininca üstüne sizma yag gezdirilir biraz daha.Bu sekliyle tam netice oluyor yani pirincin önden pimesi tavsiye ederim
2 büyük Kabak bicak sirtiyla kabugunu siyrilir yada hic siyirmaya bilirsiniz.2 sogan zeytinyaginda kavrulur yumusayan soganlara yarim cay bardagi yikanmis pirin tuz konur 1 bardak suyla demlendirelirek pisirilir yani Risotto gibi olmali yarim limon suyu konur 2 dis sarmisak ve kabaklar ilave edilir su gerekiyorsa eklenir kabaklarin diriligi gecmemek sartiyla pisirilir indirmeden icine kiyilmis bol dereotu eklenir bir iki dakika daha pisirilir alti kapanir ve dinlendirilir tencerede servis tabagina alininca üstüne sizma yag gezdirilir biraz daha.Bu sekliyle tam netice oluyor yani pirincin önden pimesi tavsiye ederim
Akdeniz tabagi - Mediterran mutfak izgara patlican ,mozzarella minik dogranmis kiraz domates, basilikum sos olarakta zeytinyagi dogranmis1 sarimsak tuz ve kekik.Yaglanmis döküm oluklu izgarada dogranmis tuzlanmis patlicanlar yumusayana kadar pisirilir dogranmis Mozzarella domates yaprak reyhan konur birazdaha degirmen tuz ve sosu eklenir.