250 gr orta yagli kiyma 1 orta boy rende sogan bol karabiber ve tuz yarim su bardagi su kivami siz ayarlayin suyunu hamuru icin yarim kilo un 1 tatli kasigi tuz su el ayari ele yapismayan kulak memesi kivaminda hamur yogrulur,bezeler alinir üstüne nemli bezle yarim saat dinlendirilir. bezeler cok az un ile acilir ön kisima disari tasmamak sartiyla harc konur ve bir kapakla kesilip kizgin yagda kizartilir. Böregin asli Ci Börektir ici cig oldugu icin Cig börek denir ama asli Ci börektir yani Güzel Börek demektir :)
Sevinc mutfakta : lımonata: Yaz günü 1limonla 1litre limonata 1 limon çekirdeksiz kabukları ile çekilir 1caybardagı seker ile 1 litre su ile karıştırılıp süzülür bu ...
Yaz günü 1limonla 1litre limonata 1 limon çekirdeksiz kabukları ile çekilir 1caybardagı seker ile 1 litre su ile karıştırılıp süzülür bu kadar soğutulup içilir buz ve nane yaprakları ile