21.02.2016
kapuska
Kapuska senede en az 2,3 piser bizdede ben etsiz pisiriyorum hakikisi kusbasi etlidir kiymalida yapilir bu sekildede olur ben tereyagda yapiyorum tereyag eriyince kiyilmis sogani ekliyorum pembelesince salcasini koyuyorum tuzunu biberini atiyorum ceviriyorum bayagi yani kavuruyorum kapagini kapayip kisik ateste kendi suyunda pisiyor.
Dil corbasi
Dil paca corbasi Bu gün hasladigim kellelerin dilini soydum ufak parcalar kestim.Kellelerin yani kuzu bas suyunu ince bir süzgecle süzdüm temiz bir su olmali.Tencerede biraz yaglan yaklasik 3 kasik un´u cok kisik ateste kavurdum. Kepceyle suyu ilave ettim azar azar kivami bulunca icine dilleri attim birazda bu sekilde pistiler terbiyesini bir yumurta sarisi ve yarim limon suyu ile yaptim bir kac kasik corbadan ilave ettim terbiyeye ve azar ,azar terbiyeyi akitarak ve karistirarak ilave ettim kisa bir süre kaynatip altini kapadim 2 kücük dis sarimsagi minikcik dograyip icine attim kapagini kapadim serviside sirke ve limonla yaptim gene. Dügün corbasi tadinda oldu afiyetle...
Cibes Salatasi
Baslari alinan cibezler yani minicik lahana karnibahar yapragi karisimi (lahana ve karnibahar Tarladan kesildikten sonra kendiliginden olusan harika citir cok lezzetli bir ot ) yikandiktan sonra tencereye koydum su koymadan kapagi kapali önce harli ateste sonra tencenin kenarindan buhar cikinca en kisik ayara getirilip kendi buharinda pisirilir yaklasik 8 ,10 dakika yetiyor süzülecek suyu olmadan pisiyor ben bol zeytinyagli ve sarimsak sos yaptim isteyen limonda ekliye bilir ben bu sekilde seviyorum 1 torba aldim yarisinida lahana yemegi gibi pisirdim oda harika oldu tam karadenizin dograma lahana haslamasi oldu...
Taze Fasulyeli Bulgur Pilavi
Taze fasulyeli Bulgur pilavini cok seviyoruz bu seklinide deneyin cok seviceksiniz.1 Bol sogan kavrulur enlemesine ince fasulye kiyilir soganla biraz daha kavrulur fasulye hemen yumusayacaktir domates rendesi ben buzluktan kis icin hazirladigim domatesi kullandim birazda taze domates kullandim 1 dis sarimsak dogradim bulguru konur ve suyu ilave edilir. Su diger kullandigimiz ölcüden Ben 1 bardak bulgura 1,5 su koyarim bu biraz daha az olabilir domatesin suyuna bagli
Kiymali pirasa
Kiymali pirasayi ben cok severim az kiymali domatesli yaparim icine pirinc bazende bulgur koyar limon suyuda ekliyorum acili eksili bir yemek oluyor.Yapimi basit bildik tencere yemeklerimizden soganimiz kavrulur salcamiz da kavrulur domatesimizde piraz piser pirasayi ve havucunu koyarim pirincini atar kisik ateste kendi suyu ile demlenerek piser.
Ev yapimi zeytin Siyah zeytin yapmak hep istiyorsum tesadüf agaclarimizda iki avuc kalan etlenmis zeytinleri kavonoza koydum biraz kaya biarzda refine tuz koydum kapagini kapayip devamli gittim geldim salladim yan yatirdim yaklasik on gün salladim bu sekilde bir tane tadina bakayim dedim sok gecirdim Vallah marmara birlik bu lezzet karsisinda utanir agacimiz cok iyi zeytin veriyor lezzeti cok güzel 12.ayda toplanmasida arti sanirim acisi olmayan tuzu karrar lezzetli zeytinimiz olduda tadimlik oldu bu kadar kisa zamanda acisi nasil cikti onu bilenler yazsinlar bir zahmet tam optimal oldu.
Yumurtali kirmizi pancar kavurmasi
Pancar yapraklari tereyaginda 1 sogan kavrulur yapraklar ince kiyim icine atilir kavrulur bir dis sarimsakta ezilip eklenir icine. Yumurtasi kirilir kisik ateste beyazi pisene kadar pisirilir.
Yumurtali Pirasa
Pirasayi bazen kendime bu sekilde yapiyorum Cayin yanina
ince kiydigim pirasayi tereyaginda kavurup icine yumurta kiriyorum tuz ve biberle cok güzel oluyor.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)