17.04.2016
Kayisi receli
1 kilo kayisi iri dogradim 900 gram sekerle tencereye koydum hafif karistirp harli ateste pisirdim kivamini kontrol ettim kivam gelince tenceremi kenara cekip beyaz kefini kenarlardan dagitmadan bir kasikla aldim sicakligiyla kavanoza koyup kapagini siki kapadim raf ömrü uzun olmasi icin cok sallamadan yerinde soguttum
Mürdüm erigi receli buzluk´dan
Derin dondurucuya koydugum mürdüm erigin kendinde yüzde yirmi eksik yani 1 kilo cekirdeksiz meyveye 800 gr seker koyuyorum meyve eksi ise 900 gr visneye 1 kilo seker koyuyorum buzluktan cikardi digim erikleri biraz cözdürdüm sekeri ekledim kivami gelene kadar kaynattim kompostasida pastasida cok güzel oluyor elimin altinda devamli meyvem oluyor yoklukta ise yariyor
Bütün mandalina receli
Dün aksam 1 kilo ,mandalinayi 4kisa kaynatip suyunu döktüm tekrar kaynar su. koydum beklettim sabah bu suyuda döküp soguk su koydum kaynamaya cikinca 2 kasik tuz attim vekere 2 saat beklettim acisi iyi ciksin diye gercektende ( bir sitede duymustum )tamamen aciyi aliyor... Bol yikadim bir sürede bol suda beklettim yaklasik 2 bardak su, 3 karanfil ve 1 kilo seker koydum mandalinalari kisik ateste pisirdim serbetin kivami gelince bir kac tane ayirdim bütün... ilerde dekorasyon icin kullanirim diye... Digerlerini dilimledim tekrar serbete koydum bir sürede böyle kaynadi olmasi gereken mutlak icininde serbette kaynamasi yoksa ici kesilince sulu kaliyor. Bu hem tatli hem recel kahvaltiya gelince ister dilim ister ufak parcalar halinde kesip getire bilirsiniz acisis mis gibi bir mandalina receli oldu... 2. fotograf tamamen bitmis serbeti cekmis hali 3. foto bütün pismis ama kesilince bu sekilde icinde mutlaka suyu kaliyor Dikkatinize !!!
Armut Receli portakal parcacikli
Armut soyulur dogranir
armuttan % 20 eksik seker bir tencereye konur bir Fincan su ilave edilir kaynayan serbete 1 poset kusburnu cayi bir kac kere batirilip cikartilir renk ve eksiligi icin 3 tane karanfil atilir yarim portakal kabugu minik dogranir serbete atilir ve Armutlarda eklenir kivam bulana kadar pisirilir bu tarz meyvelerin kefi olmaz duru güzel bir suyu olur sevilen rellerimdendir. BIr baska versiyonunuda yaptim paylasicam onuda düdüklüde yaptim yildiz anasonla...
armuttan % 20 eksik seker bir tencereye konur bir Fincan su ilave edilir kaynayan serbete 1 poset kusburnu cayi bir kac kere batirilip cikartilir renk ve eksiligi icin 3 tane karanfil atilir yarim portakal kabugu minik dogranir serbete atilir ve Armutlarda eklenir kivam bulana kadar pisirilir bu tarz meyvelerin kefi olmaz duru güzel bir suyu olur sevilen rellerimdendir. BIr baska versiyonunuda yaptim paylasicam onuda düdüklüde yaptim yildiz anasonla...
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)