14.03.2016

Cavdar unlu ekmek

Yaptigim ekmeklerin icinde en begendigim bu oldu sanki eksi mayayla yapilmis gibi oldu o nasil oldu ona sasirdim :) 2 kücük su bardagi bugday unu ayni bardakla cavdar unu,1 paket kuru maya 1 kasik seker ,1 tatli kasigi tuz 1 kasik zeytinyagi ayni bardakla 3 su bardagi ilik su bir kaba konur bir catalla karistirilir ele yapisan bir hamur olacak kek kalibinin tabanina yagli kagit konur kenarlar yaglanir hamur icine konur yaga barilin kasikla sekil verilir catallada sekillendirilir üstüne susam ektim soguk firina koydum yaklasik 1 saaten fazla mayalandirdim firini 170 dereceye actim hamur icindeyken hem tekrar mayalandi hemde pisti cok lezzetli olusu civik hamur ve cavdardan kaynaklandi sanirim.






Cilekli pasta

Cilekli pasta icin hazir taban kullandim cilekli kremsantiyi ölcüsünden biraz  daha az soguk sütle cirptim tabana yaydim üstüne cilekleri yerlestirdim ve en üstede meyveli pastalarain üstüne sürülen cilekli jöle sürdüm toz olarak satiliyor.Krema ile servis yaptim.Sayfadan bloga aktariyorum tarihi 23.Nisan 2015 mis 







Isirgan corbasi

Bahar demek (Nisan ayi buralar icin ) ot mevsimi demektir Anadolumuzda oldugu gibi
Hava su ve toprak olan her yerde ot bulmak mümkündür. Ben Almanyada Köpeklerin 
ulasamiyacagi yerlerden eldivenimi giyip minik makasimla cesitli otlar topluyorum onlardan biride isirgandir.Bu gün kahvaltida biraz yumurtali kavurdim birazda yaklasik 3 kisilik kremali yani sütlü corbasini yaptim isirganlari tac kisimlarini kestim yikadim iri dogradim 1 orta boy sogani dogradim ve zeytinyagiyla kavurdumicine 2 tanede sarimsak ekledim dogruyarak 1 kasik un koydum un ilede kavurdum isirganlari ekledim soguk su ve biraz tuz ve dogal cesni koydum kaynamaya cikinca kisik isida yapraklar yumusayana kadar pisirdim Blandirdan gecirdim ve 100 ml krema ekledim normalde bu tarz corbalara süt eklerim biraz suyu fazlaymis onun icin sulu olmasin diye krema ekledim tam kivamda oldu ister kitir ekmekle 1 fincanda ister cavdar ekmekli büyük bir kaseyle gönlünüz nasil isterse...



Levrek Marina

1 tane fileto levrek incecik jülyen dogradim 1 kücük sogani yarim ay kiydim 2 limon 
suyu 4 kasik zeytinyagi tuz ve 2tatli kasigi hardalla cukur bir kasede karistirdim mutlaka baliklar sosun icine gömülmeli aksamdan hazirlarsaniz ertesi günü yiye bilirsiniz yada buz dolabinda yarim günde yeterlidir olur limon asidinde yumusak beyaz et cabuk pisiyor pisme derken asitlniyorTavsiye edicegim bir balik salatasidir cig balik yenirmi demeyin cünkü gercekten yerken cig balik yer gibi degilde sanki pisme islemi olmus bir balik yiyorsunuz

Radika, Hindiba ,Löwenzahn

Radikalar Hindiba toplandi yikandi tencereye kondu kapagi kapatildi yüksek ateste yanlardan buhar cikanca alti en düsük isiya getirildi yaklasik 7.8 dakikada alti kapandi acilinca yslligini kaybetmeyen diri ama yumusacik olmas otlara 1 limon suyu 2 sarimsak ezildi bol tuz ve zeytinyagindan sos yapilip karistirildi dayanamayip bir catalda jhemen ilikligiyla yenildi afiyetle ...



Sebze ve meyve Izgara







Adana sebze meyve azgara













Kavurmali Bulgur pilavi


Kavurmali Bulgur pilavi



Hindiba ve isirgan kavurmasi yumurtali



Apfelstrudel- Dondurma ve taze cilek


Yesil mercimek corbasi el kesmesi hamurla ve Cavdarli ev ekmegi


Etli enginar dolmasi

Enginar dolmasi



 Orta yagli kiyma,pirinc  kiyilmis sogan ,maydonoz ve dereotu salca,1 domates rendesi tuz karabiber ile  az sivi yagla yogrulur .limonlu suda enginarlar 2,3 dakika haslanir ve yapraklarin arasi doldurulur ortasida doldurulur temizlemeye gerek yok tüyleri pisince yapisiyor yerken orasi  cikartiliyor zaten.