3.02.2016

Un Helvasi


Un Helvasi

Bizim evimizde ve pek cok evdede severek yenen özel anmalarimizda yaptigimiz Helvalarimizdandir un helvasi.
Bizim kültürümüzünde bir parcasidir.Ekmekle yendiginde aclik bastirir ya seker krizimizi az bastirmamistir.Ölümüzün ardindan yada Dügün ve davet sofralarimizda yer alir.
120 gram tereyagi
1 kup fincan un
1 kup fincan seker
1 Kup fincan su
Ben cok kisik isida yaklasik 1 saat de kavurdum rengi koyulasinca isiyi artirarak dahada iyi  yagini birakmasi ve kavrulmasini sagladim.Ben ayni irmik helvasina yaptigim islemi un helvasinada yaptim un kahve rengine dönünce sekeri koydum ve karistirdim biraz sonra soguk suyunu ilave ettim kisa sürede isiyi arttirp toparlanmasini sagladim bu islem cok basittir tavsiye ederim isteyen cevizli ve su yerine sütte ilave edebilir 









Kokosmakronen unsuz kurabiye


Hindistan cevizli kurabiye yapilisi malum cok basit ben 3 yumurta akini 1 cay bardagi sekerle cirptim biraz sekerler eriyince icine yaklasik 125 gr, hindisstan cevizi koydum minik poplar yaptim ve üstünü bastirdim önceden isinmis 170 derecede kisa sürede alt üst kizarincaya kadar pisirdim ayni hazir gibi oldu.


Cilekli Cheesecake

Cilekli CheesecakeCilekli Cheesecake Cok pratik bir pasta oldu hemde lezzetli hemde cok ucuz bir cilekli peynirli pasta.Yapilisi : Ben hazir taban kullandim 250 gr Quark kullandim Türkiyede tatli süzme yogurt olur icine biraz sulandirilmiz tatsiz toz jelatin kullandim biraz seker ve icine yarim limon kabugu rendesi ekledim ekledim tabana yaydim üstünede yaklasik 800 gr yikanmis cok iyi tek tek kurutulmus tabani kesilmis cilekleri dizdim üstünede 50 gr benmari usuli erimis beyaz cikolatayi bir catalla cileklerin üstüne serpistirdim serviside cirpilmis kremayla yaptim En güzelide soguk cilegin üstündeki citir cikalata tabi peynir kismindaki o limon rayihasi ferahlik veriyor Tavsiye ediyorum cok kisa zamanda ve cok pratik ve ucuz 8 kisilik bir pastayi cilegin bol oldugu simdi yapalim ve ikram edelim ne dersiniz okudugunuz ve takip ettiginiz icin cok tesekkür ederim



Keskül


Yapimi 1 litre süt , 3 corba kasigi un "pirinc unu yoktu" ,2 corba kasigi nisasta ,Un ve nisasta cok tepeleme olmamali.8 kasik seker yarim su bardak cekilmis baden unu ,tencereye konur dimi tuturulmadan karistirilarak pisirilir.Pisen keskülü bir blandirla köpürttürülür ben tereyagi koymadan köpürttürdüm.civik gibi görünen keskülleri kaselere pay edin sogumaya baslayinca cok güzel kivam alicaktir.Servisteki güller buzluktan donmus güller.Bildiginiz gibi ben buzluga gül koymustum bir poset yapraklariyala bu anlardan.Bu taarz ikramlara cok yakisiyor...