Orjinal hakiki Sahlep cok pahali ve her aktarda bulunmuyor aramak lazim buzdolbinda bir sisenin icinde senelercede kalabilir hatta buzluktada sakliya bilirsiniz.Pahali olan Sahlep bir cesit orkidenin yumrularindan elde ediliyor...Bizde kullanma alani Sahlep ve Dondurma yapiminda kullanilir.Pahali ama 4 kisilik bir aile bir kisi 10 ,15 lira gibi kücük bir paraya elde edebiliriz Hakiki bir sahlep icmek istiyorsaniz mutlaka arayip bulup dolabimizin demir basi yapalim dedigim gibi raf ömrü uzun 50 gr yeterlidir bir kis icin.Ben islatarak yaptim 1 tatli kasigi sahlebi ilik yarim cay bardagi kasik suda islattim sahlep genisledi hacimlendi icindeki jeller acildi ve 600 ml süt ve istege bagli sekerle kepceyle savura savura pisirdim bol tarcinli kis aksamlarinda simardik nisata ve vanilya karisimli paketlerden cok daha saglikli...
28.04.2016
Hindistan Cevizli Bisküvi
kendi tarifim hindistan cevizli Bisküvi kurabiyede diye biliriz amam yenmesi ince ve citir oldugundan ben bisküvi diyorum.1 cay bardagi hindistan cevizi,2 cay bardagi pudra sekeri,1 dolu kasik yogurt ,yarim paket kbartma yarim paket vanilya,1 cay bardagi sivi yag yada erimis tereyagi,Aldigi kadar un.Kivami kurabiye kivaminda olmali ben 50 yillik bir makineyle sekil verdim siz elle yapabilirsiniz cünkü biraz yagli oldugu icin baska olmaz sanirim.önceden isittigim 170 derecede pisirdim kenerlari koyulainca tepsiyi cikartttim bir spatullayla tepsiden aldim sicakken yapilmali bu islem sogudumu almazsiniz yada yagli kagit kullanin amam ben kurabiyede kullanmam cok citir incecik bir büskivi oluyor.amam siz tabi kalin farkli sekilde yapabilirsiniz.bayatlamaz garantidir.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)