Kizim yapti ellerine saglik ♥ 2 yumurta,1.5 cay bardagi zeytinyagi,1.5 cay bardagi süt ..
,3 cay bardagi seker,1 tane vanilya ve kabartma tuzu 2 tatli kasigi kakao ve alabildigi kadar un önce sivilari ekledi cirpti sonra unla beraber kabartma tozu ve vanilya koydu hamuru ikiye ayirdi birine kakao ve 1 kasik süt ekledi yaglanmis cember kaliba iki hamuru gelisi güzel beraber döktü bir cubukla karistirdi 170 dercede pisti üstü icin yarim cay bardagi sütü bir cezvede isitti icine 1 parca kuvertüre sütlü cikolata ekledi fircayla sütü ve cikolatayi yedirdi ilinan cikolatayi ayni fircayla üstüne sürdü pasta gibi bir kek oldu Ellerine saglik Samosum ♥ :)
Ben keklerimi önden sekerle falan cirpmadan yaparim ( pandispanya harici ) tüm malzemeleri birden telle cirpiyorum kekim cok nefis oluyor.Sizin aliskanliginiz nasilsa öyle yapin bu güne kadr hic mahcup olmadim marka kabartma tozuda kullanmam en ucuzunu alirim.Tarif 150 ml sivi yag,250 ml süt,2 yumurta,2.5 cay bardagi seker 1 kabartma tozu ,1 vanilyagi koydum cipmaya basladim unuda azar, azar ekledim kek kivamina gelene kadar diger taraftan yazdan buzluga koydugum mürdüm erigi ve kayisiyi cok az mikro dalgada yari cözdürdüm ben buzluga ortadan yarim halde koymustum gene yarim kestim yani ceyrek dilim olarak kek hamuru kaliba döktüm meyveleri dizdim ve üstüne bol seker serptim 170 derecede pisirdim sogudugu zaman pudra sekeri serptim
2 havuc soyulup dogranir,1 kücük karnibahar cicekleri ayrilir yikanir seramik bir kaba konur,1 paket krema,1 paket graten tozu ve 1 cay bardagi süzü cirptim sebzelerin üstüne döktüm 220 dercede isinmis firina verdim sebzeler yumusamaya ve krema koyulasmaya baslayinca graten kasari ekledim yumusama baslayinca ve hafif kizarmaya basladiginda ( ben cok kizarmis sevmiyorum kasar uzamali yerken )cikartim firindan Gratenler her zaan son dakika yapilmali sofra Grateni beklemeli tadi o zaman cikar...Graten Firinlanmis Besamel soslu krema soslu kasarli sebzedir.Yemeklerin yaninda garnütür olarak ikram edilir tek basinada yenir...
Enginarlari ayiklayip limon tuzu olan suya koydum. Düdüklüye dizdim enginarlari yanina iki sogani enlemesine üce kesip yanlarina dizdim tuz seker zeytinyagi ve yarim limon suyunu ekledim kapagini kapadim kaynamaya cikinca en düsük ayara aldim yaklasik 15 dakkika pisti tekrar actim düdüklüyü yanina buzluktan taze kabuklarini soydugum ic baklayi ekledim bir avuc yaklasik bir 7,8 dakikada bu sekilde pisirdim kapagini acmadan dinlendirdim dahada lokumlasti...