27.03.2016

Charentais kavun kabugu receli

Benim en sevdigim Recellerimdendir ♥ Yapimi basit tadi cok güzel ister tatli ister recel olarak yenir...Krece yatirilmis gibi oldu rengi biraz kendinden biarzda kus burnu cayinda kaynarken 1 poset cayi daldirip cikarttim bir kac defa.Kacunu kestikten sonra icini yedik dis kabugunuda kabuklarini soyup lokmalar halinde dogradim bir miktar yani yakalasik kabuk kadar sekeri ekledim bir miktar suyla kaynattim hemen erimiyor kavun kabuklari agir isida pisme gerceklesti.Dedigim gibi 1 poset kusburnu cayini batirip cikarttim.Icine hic bir sey koymadim tavsiye etmemde cünkü o müthis kavun kokusu kacar... Dondurmanin yaninda´da cok nefis oluyor...Tavsiye edecegim Recellerimden biridir...










Cilekli üzümlü vanilyali tartolet






Sosyete Mantisi









Enginar canaginda yer elmasi

Bu hafta taze enginar buldum 2 tane aldim,ayikladim ne yapayim derken orda bana bakan yer elmasini gördüm enginarlari canak soydum hemen limonla ovdum yaklasik yarim kilo yer elmasini soydum kestim ,1 orta boy havuc oda soyulup kesildi 2 minik sogani enlemesine 3 parcaya kestim 2 kesme sekeri 1 tane Altinoluktan bahcemizde hlla bozulmadan duran 1 mandalinanin suyu zaten cok minikti:) yarim limon suyu bol zeytinyagi tuz ve co az su ekledim düdüklüde kaynamaya cikinca kisik isida 20 dakika pisirdim cok güzel pismisti su az olmaliki suyu cok kalmasin.


Minik ekmekcikler

Bir kilo karisik un,2 tane kuru maya,1 kasik tuz,1 kasik seker,2 kasik zeytinyagi,yaklasik 600 ml ilik su ile hamur yogrulur mayalandirilir bezeler alinir Tepsi mayasida yapilir soguk firina konulur220 dereceye de pisirilir...



Kremali somon kuskonmaz li patatesli havuclu







Acik sofralarimizdan- O sos sisesi güzel durmamis farkindayim :)


ikindi cayi kisimla cay keyfi


Doslarla olmak güzel


Kim ne severse Manti sevene manti tavuk sevene tavuk enginar sevene enginar


Kahvalti sofrasi



Tatli masasi :)



Profiterol

1 Bardak su
100 gr tereyagi
150 gr un
4 yumurta
Su kaynatilir icine yag eklenir yagla kaynayan suya un eklenir.Soguyan hamura tek tek yumurta kirilir her yumurtadan sonra ben tahta kasikla kabartiyorum hamuru 4 yuurta tam denk geliyor koyu bir hamur oluyor bir yagli kagidin üstüne bir kasikla kücük parcacilar olarak koyun isinmis firinda 180 derecede isinmis firinda üstü kabuk baglayip kabarana kadar pisiyor yanliz firindan cikarmiyoruz firinda soguyor daha kitir oluyor.
Ganaj icin
2.5 süt
3 yemek kasigi un
1 paket vanilya
1,5 ajda cay bardagi sekerle muhallebi yapilir yanliz vanilya son anda konuyor kokusu kaybolmasin diye biraz ilininca 60 gr tereyagi konur cok iyi cirpilir sogumasi icin üstüne strec folyo örtülüryani tam muhallebiye temas etsin kabuk baglamasin diye.Üstünede ayni muhallebiden biarz daha sekerli ve kakaolu sos yapilir birazda sütsüz kuvertüre cikolatayla sos yapilir.Soguyan prafirerol hamurlanin elle acarak yada bicakla acarak yada bir krema torbasiyla nasil kolay geliyorsa bol doldurulur serviste cikolatali sos  üstüne dökülür.