Türk mutfagi ve Dünya mutfagindan yöresel yemekler ve kendi tariflerim
27.03.2016
Profiterol
1 Bardak su 100 gr tereyagi 150 gr un 4 yumurta Su kaynatilir icine yag eklenir yagla kaynayan suya un eklenir.Soguyan hamura tek tek yumurta kirilir her yumurtadan sonra ben tahta kasikla kabartiyorum hamuru 4 yuurta tam denk geliyor koyu bir hamur oluyor bir yagli kagidin üstüne bir kasikla kücük parcacilar olarak koyun isinmis firinda 180 derecede isinmis firinda üstü kabuk baglayip kabarana kadar pisiyor yanliz firindan cikarmiyoruz firinda soguyor daha kitir oluyor. Ganaj icin 2.5 süt 3 yemek kasigi un 1 paket vanilya 1,5 ajda cay bardagi sekerle muhallebi yapilir yanliz vanilya son anda konuyor kokusu kaybolmasin diye biraz ilininca 60 gr tereyagi konur cok iyi cirpilir sogumasi icin üstüne strec folyo örtülüryani tam muhallebiye temas etsin kabuk baglamasin diye.Üstünede ayni muhallebiden biarz daha sekerli ve kakaolu sos yapilir birazda sütsüz kuvertüre cikolatayla sos yapilir.Soguyan prafirerol hamurlanin elle acarak yada bicakla acarak yada bir krema torbasiyla nasil kolay geliyorsa bol doldurulur serviste cikolatali sos üstüne dökülür.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder