5.10.2016

Mücver


Mücver
Mücveri ben geleneksel olarak tavada yapiyorum benim yaptigim ve hepimizin bildigi Mücver hic yag cekmiyor.
 nedenini bende bilmiyorum ya yagin isisi ya da az yapmam ya da ,hep ölcülü yaptigim tarif ya da cok az kabartma tozu kullaniyorum omu bilemedim.
2 orta boy kabak
3 tepeleme kasik un
2 yumurta
2 tane taze sogan
dereou ve maydonoz
tuz karabiber
1 cay kasigida kabartma tozu
Yapimi
Kabaklar, kabuklari ile rendenin iri tarafi ile rendelenir.
yumurtasi kirilir unu baharati ve kiyilmis yesilligi eklenir bu arada tava daki yag kizdirilir en son tuz eklenir karistirilir kizgin yag`a 1 kasik tepeleme mücver konur ve kasik yardimi ile yuvarlak ve ince olmasi icin bastirilir ben mücver yaparken hep iki yemek kasigi kullanirim yani yemek yedigimiz kasik benim ölcüm onunladir iki elimde`de kasik olur biri ile koyarken digeri ile formunu veririm zaten bilenler biliyor ilk yapanlara  anlatimim.
arkali önlü altin sarisi gib kizartilmalilar sonra kagit havlu üstüne cikartilir ve ilik ,
ilik afiyetle yenir sogukda güzel sicakta güzel.Ben genelde kabak dolmasi yaparken devamli yaparim ama bütün kabaklada yaparim arada.