23.02.2016

Kaburga dolmasi

Kaburga dolmasi kaburgayi kasabima actirdim ufakti 2 kisilik bir dolma oldu kaburgayi yanlizca tuzladim ve icine ic pilav doldurdum yorgan ipiyle diktim tepsiye koydum bir .
kac tane karabiber,defne yapragi ve taze biberiye koydum üstüne yagli kagitla örtüm üstünüde alüminyon folya ile kapadim 250 derecede actim firini yaklasik 20dakika bu sekilde kaldi sonra 150 dereceye kistim firini yaklasik 4 saat kaldi firinda sonra kagitlari cikartip 250 derecede üstü de nar gib kizarana kadar pisirdim yumusacik ici lapa olmadan pisti.Tam tandir gibi oldu su deymeden olmali bence bu tarz etler.Ic pilav icin bu kadar kaburga 1.5 kilo kadardi sanirim zeytinyginda birazcik camfistigini kavurdum icine 2 caybardagi yikanmis süzülmüs Baldo pirinc ekledim beraber kisabir süre kavurdum birazda kus üzümü ekledim tuz karabiber tarcin yenibahar mini minnacik da muskat ekledim 2 cay bardagi su koydum ve kisik ateste kapagini kapamadan suyu cekene kadar pisirdim 1 tatli kasigi kadarda tereyagi ekledim altini kapadim soguduktan sonra ici doldurdum tam optimal oldu ayari.Tavsiyemdir mutlaka yapin iki tane yapip misarfirlerinizlede yersiniz tam bir ziyafet yemegi hem kolay hem lezzetli tam tandir kebabi oluyor birde ben kagitlari acinca üstü kizarsin diye ,tepsisini degistirdim diger tepside kalan kizgin yaga biraz kekik koydum ve bir fircayla kaburganin üstüne sürdüm lezzet dahada artiyor bu sekilde Afiyetle...















Kuzu tandir

Kuzu tandiri ben bol tuzlayip üstüne 2 defne tohum karabiber ,ve taze biberiye koyup üstüne yagli kagit ve aleminyum kagitla cok iyi kapayip firina koyuyorum 250 dereceye aciyorum firini etin kokusu cikinca 160  derecede 4 saat unutuyorum cikardigimda catal degince et dagiliyor nefis bir tandir oluyor bu kuzu bud.



Dana Antrikot






Kuzu pirsola en iyi tereyagi ve sivi yag karisiminda olur yanliz siyi yagdada tuzlayip kekikleyip suyunu kacirmadan pisirmek ve tavadaki yagida etlerin üstüne dö

kmek lezzete lezzet katiyor 

Pancar yapragi yemegi

Pancar yapraklarini yikadim, tencereda bir sogani kavurdum 2 sarimsak dogradim  icine yapraklari ve ok az pirinc attim kendi suyu ile kisik ateste pisti. sarimsakli yogurla borani gibi oldu.


Revani

Kendini sambali  sanan Revani




 

Ravani yapimi:Önce serbet kaynattim 3 su bardagi seker, 3 su bardagi,önce .kaynamaya baslayinca ocagin altini cok kisiga alip yaklasik yarim saat kaynatiyorum serbeti bir cimdik limon tuzu ve 1 cay kasigi sivi yag koydum sogumaya biraktim.Bir kapta önce sivilari koydum 1 orta boy fincan sivi yag,4 yumurta,2 kasik yogurt,ayni fincanla sekeri iyi bir sekilde cirptim,sonra ayni fincanla 1.5 fincan un,1.5 irmik,yarim paket vanilya ,1 paket kabartma tozu ve 1 portakal kabugu rendesini beraber tüm malzemeyi cirptim ve orta boy yaglanmis borcama döktüm.önceden isinmis 160 derecede alt üst kabuk baglayinca yani koyulasip sertlesinceye kadar pisirdim her ikiside ilik olunca serbet ve hamuru birlestirdim.icinde cok seker oldugu halde cok tat olarak hafif bir tatli oluyor.Bu ölcüyü ikimisli yapip bir firin tepsisinde yapabilirsiniz daha fazla kisi icin Benim yaptigim ölcü 2 ser dilimden 8 kisiliktir...

Patatesli cizik cörek

Cizik patatesli cörek,Ben bu sekilde en pratik sekilde yaptim hamurum benim cörek hamurum puf, puf yumusacik iyi kabarmis bir hamur minik bezeler alinir hafif yaglanir elle acilir zaten iki darnede böyle oluyor.Ortadina rulo kesiciyle cizik atilip verev sarilir arasinada Patatesli ic yaptim.




Salatalar Kainat eczanesi

Patates salatsi

Bugrad Salatasi

Acili ezme 

Atom Salata

Balzamikli fistikli Feld Salad -Salata

Lahmacun salatsi 

Havuc ezzmesi 

Salatalar kainat eczanesi

Börülce salatasi 

Kis salatasi turp ,havuc,kivircik 

Soslu eisberg

Kirmizi tatli toz biberli domates saltasi

Pirpirim salatasi- Semizoru salatsi

Havuc salatsi

Bol eksili Kasik salatsi

Bol narli kivircik