Katmeri arada hafta sonu yaparim.2 kisi kalinca yarim ölcü yapmaya basladim yarim kilo un 1 tatli kasigi tuz 1 kasik sivi yag 1 paket kuru maya ik suyla ekmek hamuru kivaminda bir hamur yogurdum 5 parca beze aldim hemen mayalanmasina izin vermeyin 75 gr tereyagi erittim yarim cay bardagi sivi yag ile karistirdim unla bezeyi büyük yufka actim bol yagladim ve katmerledim yanmaz tavayi iyi isittim alt üst pisirdim tel tel bir katmer oluyor biz pudra sekerle yedik kürt bögregini özledigimiz icin.
13.03.2016
Fellah Köftesi
Fotografini cektmeyi sevdigim seylerin basinda bu geliyor Yapilisi: kisi basina 6 kasik köftelik bulgur kisir gibi demlenir tuzu atilir 3 kasik kadar un eklenir ve sakiz gibi yogrulur icine karisik yarim kasik salca ve az kimyon eklenir cok iyi yogrulur yaklasik 15 dakika kadar dinlendirilir minik köfteler yapilir ortasi bastirilir bir tencerede tuzlu kaynatilir icine yarim limon SIKILIR yaklasik 4 ,5 dakika kaynartilir köfteler bir kevgirle cikartili . Sivi yag kizdirilir icine yarim kasik karisik salca konur kavrulur icine toz biber ve pulbiber eklenir birazda limon suyu eklenir nane ve maydonoz kiyilir birazini sosun icine eklenir yarim cay bardagi su eklenir kaynayinca köfteye eklenir serviste kalan yesillikler üstüne serpilir.
Kremali Yas Pasta
Kremali pasta üc kat tabanli. 2 paket Krem santi ölcüsünden daha az sütle cirpilir her kata sürülür katlarin arasina muz dilimleri konur diger kat a aynisi yapilir kalan krema dis´a sivanir Kuvertüre cikolata traslanir üstüne kaplanir kalan krema bir posetle üste kümeler halinde SIKILIR ben uc kullanmadim kendimize hazirladim bu haliyle bile SIK oldu üslerine kiraz sekerleme koydum Bir kac saat dolapda dinlenince daha iyi olur...
Enginar dolmasi
Bende bir tik limonlu suda hasliyorum daha rahat doluyor icini temizlemem yerken
tüylü bölümü kolayca cikartir canagi öyle yeriz yaprak iclerini doldururum ve asla baslarini kesmem daha estedik bulurum bu seklini ben ortaya doldurmaktan sa yaprak aralarinin her katini doldurmayi terci ederim yerken midye dolma gibi oluyor ic cigden bol yesillikli ben kus üzümüde koydum...
tüylü bölümü kolayca cikartir canagi öyle yeriz yaprak iclerini doldururum ve asla baslarini kesmem daha estedik bulurum bu seklini ben ortaya doldurmaktan sa yaprak aralarinin her katini doldurmayi terci ederim yerken midye dolma gibi oluyor ic cigden bol yesillikli ben kus üzümüde koydum...
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)