13.03.2016

Katmer

Katmeri arada hafta sonu yaparim.2 kisi kalinca yarim ölcü yapmaya basladim yarim kilo un 1 tatli kasigi tuz 1 kasik sivi yag 1 paket kuru maya ik suyla ekmek hamuru kivaminda bir hamur yogurdum 5 parca beze aldim hemen mayalanmasina izin vermeyin 75 gr tereyagi erittim yarim cay bardagi sivi yag ile karistirdim unla bezeyi büyük yufka actim bol yagladim ve katmerledim yanmaz tavayi iyi isittim alt üst pisirdim tel tel bir katmer oluyor biz pudra sekerle yedik kürt bögregini özledigimiz icin.







Biz Adanayi evimizde yemegi cok seviyoruz


Patlican közldendikten sonra keskin bicakla ortasindan kesip bir kasikla kabuktan siyrilir ben kisiye porsiyon olarak hemen ici cikartip tuzlayip yaglayip tabaga koyuyorum





Recellerin bazilarin bu sekide ikramlik olarakda sunuyorum Patlican .domates ve portakal receli





Fellah Köftesi

Fotografini cektmeyi sevdigim seylerin basinda bu geliyor Yapilisi: kisi basina 6 kasik köftelik bulgur kisir gibi demlenir tuzu atilir 3 kasik kadar un eklenir ve sakiz gibi yogrulur icine karisik yarim kasik salca ve az kimyon eklenir cok iyi yogrulur yaklasik 15 dakika kadar dinlendirilir minik köfteler yapilir ortasi bastirilir bir tencerede tuzlu kaynatilir icine yarim limon SIKILIR yaklasik 4 ,5 dakika kaynartilir köfteler bir kevgirle cikartili . Sivi yag kizdirilir icine yarim kasik karisik salca konur kavrulur icine toz biber ve pulbiber eklenir birazda limon suyu eklenir nane ve maydonoz kiyilir birazini sosun icine eklenir yarim cay bardagi su eklenir kaynayinca köfteye eklenir serviste kalan yesillikler üstüne serpilir.





Coban salatasi


islim kebabi karniyarik icli









yalanci cig köfte


Antrikot tava


Sevdiklerimizle beraber


Kremali Yas Pasta

Kremali pasta üc kat tabanli. 2 paket Krem santi ölcüsünden daha az sütle cirpilir her kata sürülür katlarin arasina muz dilimleri konur diger kat a  aynisi yapilir kalan krema dis´a sivanir Kuvertüre cikolata traslanir üstüne kaplanir kalan krema bir posetle üste kümeler halinde SIKILIR ben uc kullanmadim kendimize hazirladim bu haliyle bile SIK oldu üslerine kiraz sekerleme koydum Bir kac saat dolapda dinlenince daha iyi olur...




Bende denedim memnun kaldim

Bende denedim gercekten cok pratik önce bir kac taneyi yavas yapiyorsunuz eliniz 
alisinca fabrikasyon usulü yapiliyor car cabuk ve düzgün ben peynir folyosu kullandim yikadim kaldirdim bir dahaki seferede kullanirim diye







Balik Cipura firinda


Salcali Spagetti Parmesan peynirli


Kuzu haslama


Enginar dolmasi

Bende bir tik limonlu suda hasliyorum daha rahat doluyor icini temizlemem yerken 
tüylü bölümü kolayca cikartir canagi öyle yeriz yaprak iclerini doldururum ve asla baslarini kesmem daha estedik bulurum bu seklini ben ortaya doldurmaktan sa yaprak aralarinin her katini doldurmayi terci ederim yerken midye dolma gibi oluyor ic cigden bol yesillikli ben kus üzümüde koydum...