13.03.2016

Fellah Köftesi

Fotografini cektmeyi sevdigim seylerin basinda bu geliyor Yapilisi: kisi basina 6 kasik köftelik bulgur kisir gibi demlenir tuzu atilir 3 kasik kadar un eklenir ve sakiz gibi yogrulur icine karisik yarim kasik salca ve az kimyon eklenir cok iyi yogrulur yaklasik 15 dakika kadar dinlendirilir minik köfteler yapilir ortasi bastirilir bir tencerede tuzlu kaynatilir icine yarim limon SIKILIR yaklasik 4 ,5 dakika kaynartilir köfteler bir kevgirle cikartili . Sivi yag kizdirilir icine yarim kasik karisik salca konur kavrulur icine toz biber ve pulbiber eklenir birazda limon suyu eklenir nane ve maydonoz kiyilir birazini sosun icine eklenir yarim cay bardagi su eklenir kaynayinca köfteye eklenir serviste kalan yesillikler üstüne serpilir.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder