6.06.2016
tavuk bonfilesi pane
Tavuk bonfilesi tavuk gögsünün en narin bölümüdür ince uzun cikartilip birazda pahali satiliyor tavugun en yumusak yeridir.Bu gün yogurt soslu marina yaptim sonrada pane yaptim marina icin 350 gram tavuk bonfilesi 2 dolu kasik sulu tarafindan yogurt kirmizi biber karabiber ,kekik, 1 dis sarimsak ezmesi ile karistirdim yaklasik 2 saat buz dolabinda beklettim galeta ununa bulayip kizarttim yaninda tereyagli sebze ile servis yaptim. tavuk citir oldu sosun icine siz ne severseniz o baharati koyabilirsiniz
Kiymali patlican
Kiyma soganla kavrulur domatesi biberi tuzu konur domates suyunu cekince dogranmis patlican konupmalzemeyle karistirin kapak kapanir alti harli ates olmali basinda durun tencerenin kenarindan buhar cikinca hemen kisin asla ve asla kapagini acmayin bu sekilde 20 dakika pissin sakin kapagi acip buharini kacirmayin kendi suyunu birakip lezzetlenecektir yemek. Ben sebze yemeklerime asla su koymuyorum kendi suyu ile bu sekilde pisiyor.
Un helvası
Un Helvasi
Bizim evimizde ve pek cok evdede severek yenen özel anmalarimizda yaptigimiz Helvalarimizdandir un helvasi.
Bizim kültürümüzünde bir parcasidir.Ekmekle yendiginde aclik bastirir ya seker krizimizi az bastirmamistir.Ölümüzün ardindan yada Dügün ve davet sofralarimizda yer alir.
120 gram tereyagi
1 kup fincan un
1 kup fincan seker
1 Kup fincan su
Ben cok kisik isida yaklasik 1 saat de kavurdum rengi koyulasinca isiyi artirarak dahada iyi yagini birakmasi ve kavrulmasini sagladim.Ben ayni irmik helvasina yaptigim islemi un helvasinada yaptim un kahve rengine dönünce sekeri koydum ve karistirdim biraz sonra soguk suyunu ilave ettim kisa sürede isiyi arttirp toparlanmasini sagladim bu islem cok basittir tavsiye ederim isteyen cevizli ve su yerine sütte ilave edebilir
Sebzeli terbiyeli tavuk baget haslama
Tavuk haslamayi ben tavuk incik yada baget dedigimiz kisimdan yapiyorum yikayip yeterli su havuc patates kereviz sapi ile hasliyorum tavuk ve sebzeler haslandiktan sonra ben tavugun derisini aliyorum 1 kasik un ve yaklasik 150 gr kadar yogurdu birazda limon suyu ile terbiye yapip kaynayan haslamaya azar azar ekliyorum yogurt kesilme yapmasin diye.Isteyen yogurt yerine 1 yumurta sarisi ve limon suyu ile ile terbiyeyi yapa bilir ikiside cok lezzetli olucaktir.Hem yemek hem corba olarak yiyoruz afiyet olsun.
Güney usulü bol nar eksili kisir
4 cay bardagi kisirlik bulgur yaklasik 2 cay bardagi bardak el yakmiyacak kadar suyla karistirilir biraz beklenir sonra 1 dolu kasik aci ve 1 dolu kasik tatli biber salcasiyla ve tuzla yogrulur kalan su azar azar el islatilarak yogrulur ben pul biber koymadim cünkü biber salcam cok aciydi yanliz biraz karabiber koydum bol nar eksisi kimyon ekledim en son 1 demet maydonoz ve 1 demet kiyilmis taze sogan koydum ben eksi ve aci sevdigim icin kisiri yarim limon suyuda ekledim tuz biber kimyon sizin agiz tadiniza uyacak sekilde koyun.bunlarin ölcüsü yok kimi tzlu sever kimi tuzsuz yer.Birde ben servisten önce 1 salataligin cekirdeksiz kisimlarini minicik dograyip katiyorum bunu mutlaka yaparim asla ic kismi olmamali.yaninada bol eksili salata yaptim.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)