2.04.2016

Köfte patates biber kizartmasi, yogurtlu cevizli patlican ,taze baharat soslu domates

Köfte patates biber kizartmasi, yogurtlu cevizli patlican ,taze baharat soslu domates





Tel sehriyeli tereyagli pilav


Kavurma et - tel sehriyeli pilav -Kremali sebze


Firin Patates -Patatesi ince kestim tuzladim zeytinyagi gezdirdim isinmis firina verdim yumusamaya ve kiarmaya baslayinca olmus demktir ben cikartinca üstüne taze biberiye serptim...



köz patlican -Patlican köz .Patlicanlar yikanir delinir tepsiye dizilir isinmis firina konur yumusayinca cikartilip sicakligi ile ortadan kesilir bir kasik ile saniyede ic siyrilir tabaga alinip ezilmis sarimsak ve tuzla karistirilir tabaga alininca bol zeytinyagi gezdirilir üstüne.




Mezelerden bir demet


Patlican köz .Patlicanlar yikanir delinir tepsiye dizilir isinmis firina konur yumusayinca cikartilip sicakligi ile ortadan kesilir bir kasik ile saniyede ic siyrilir tabaga alinip ezilmis sarimsak ve tuzla karistirilir tabaga alininca bol zeytinyagi gezdirilir üstüne.




Tulum peynirli köz kapya biberi -Biberler bütün közlenir sicakligi ile soyulur bir yönden kesilir icindeki cekirdekler bir peceteyle alinir biber ikiye uzunlamsina kesilir biberin ilikligi gecmeden icine bol tulum peyniri konur genis yerinden sivri ucuna kadar sarilir tabak´a dizilip üstüne zeytinyagi gezdirilir biberleri tuzlamaya gerek yok peynirin tuzu denge sagliyor Afiyetle :)













Kiymali börek

Kiymali citir kol bögregi ♥ Hazir baklava yufkasindan yapiliyor icine konan unlu sos sayesinde harika bir el acmasi bögrek oluyor.1 paket baklavlik yufka acilir bir kenarda düzgünce acilir üstüne bir mutfak bezi örtülür cabuk kurumasin diye.tezgahin üstüne bir tane yayilir icine 1 Kücük su bardagi un, ayni bardakla yari su yari süt karisimi ve ayni bardakla zeytinyagi konur yarim cay kasiginin ucuyla tuz eklenir karistirilir ve bir fircayla gelisi güzel ilk yufkaya sürülür .ikinci yufka serilir üstüne onunda üstüne sos sürülür ve 3. yufka serilir ona sos sürülmez ic harci konur ve ensiz tarafindan rulo sarilir yagli kagit serilir ve kagit yaglanir bir tepsiye dizilir (ben birde normal yufkayla yaptim o bu kadar iyi olmadi ic sos normal yufkayla iyi olmuyor onuda belirteyim denemis oldum biraz kuru oluyor ) ic harci icin ben bol soganli kiyma kullandim 3 sogani pembelestirdim yaklasik 350 gr kiyma ekledim kiymanin yanliz suyu cekmeli cok kavrulmamali ki tatli bir harc olsun!!! 1 cay kasigi tatli kirmizi biber eknenip soguduktan sonra bögrege katilir.Üstü icin biraz zeytinyagi eklenmis suyu fircayla sürdüm önceden isitilmis 220 derecede üstü kizarana Kadar pisirdim




Balkabagi corbasi

Bir dilim Balkabagi,1 patates,1 Kücük sogan ,2 dis sarimsak ,1 kücük avuc, pirinc,biraz .tuz ve sebze cesnisi,yarim su bardakgi süt,ve birkac dal dereotu piric 
haric balkabagi sogan ,patates ve sarmisak sogan rondodan cekilir 1.5 litre suyla tencereye konur pirincte yikanir eklenir birkac damla zeytinyagi akitilir sebzeler ve pirinc yumusayincaya kadar piser en son asamada süt eklenir bir tasim kaynar dereotu ve karabiber eklenir cok lezzetli bir corba oldu.




Alabas dolmasi- Kolrabi

Burada marketlerde yapraklari almiyor müsteriler, bende arada toplarim ayri posete koyarim kasa bilir parasisdir ayrica ayri bir sepeti vardir yapraklari oraya atilir.Karalahana tadindadir ayni ben pirincli ve bulgur karisimiyla sardim etsiz bol salca biber ve domates nane ,dereotu kurusu, maydonoz karabiber,sogan domates ve zeytinyagindan olusan sulu bir ic yaptim.Hem sicak hem soguk hatta ilik yenen bir dolma oldu.Ben dolma diyorum böyle oldugunu kanaatindeyim.Eski yemek kitaplarinda dolma olarak gecer sarma denmez.Eski Türk filimlerindede yaprak dolmasi olarak gecer sanirim ben eski kafaliyim öylede kalacagim :)





Kabak siyirma

2 büyük Kabak bicak sirtiyla kabugunu siyrilir yada hic siyirmaya bilirsiniz.2 sogan zeytinyaginda kavrulur yumusayan soganlara yarim cay bardagi yikanmis pirin tuz konur 1 bardak suyla demlendirelirek pisirilir yani Risotto gibi olmali yarim limon suyu konur 2 dis sarmisak ve kabaklar ilave edilir su gerekiyorsa eklenir kabaklarin diriligi gecmemek sartiyla pisirilir indirmeden icine kiyilmis bol dereotu eklenir bir iki dakika daha pisirilir alti kapanir ve dinlendirilir tencerede servis tabagina alininca üstüne sizma yag gezdirilir biraz daha.Bu sekliyle tam netice oluyor yani pirincin önden pimesi tavsiye ederim




Ajvar

Ajvar Balkanlarin geleneksel bir yiyecegidir.Evlerde kazanlarla pisen genelde evin beyleri tarafindan yapilan sicak kavonaza konan ve bütün kis sofralarda yenen bu lezzetli ekmege sürmelik bu salca tavsiyemdir.Her türlü kullanmak mümkündür bu mezeyi.2 kilo kirmizi biber ,2 kilo patlican,10 dis sarmisak biraz zeytinyagi aci sevenlere aci biberde konur vede güzel olur.firinda közledigimiz ve kabuklarini soydugumuz biber ve patlicanlari eziciyle ezip,dövülmüs sarmisaklarla beraber yaklasik 1 cay bardagina yakin zeytinyagi ile bir tencereye konur ve kaynatilir. Kaynarken basinda durun dibi tutmasin ve ocaginizi puflayip kirletmesin. Karistirarak bir süre kaynatip sicak kavonozlara koyur kapaklari kapatilir ters cevrilir kavanozlar kücük olursa daha iyi olur acilan kavonozlar buzdolabinda muhafaza edilir NOT; fotografta görünen cekirdekler patlicana ait acisi olmayan lezzetli patlicanlarin cekirdegini almiyoruz.