2.04.2016

Ajvar

Ajvar Balkanlarin geleneksel bir yiyecegidir.Evlerde kazanlarla pisen genelde evin beyleri tarafindan yapilan sicak kavonaza konan ve bütün kis sofralarda yenen bu lezzetli ekmege sürmelik bu salca tavsiyemdir.Her türlü kullanmak mümkündür bu mezeyi.2 kilo kirmizi biber ,2 kilo patlican,10 dis sarmisak biraz zeytinyagi aci sevenlere aci biberde konur vede güzel olur.firinda közledigimiz ve kabuklarini soydugumuz biber ve patlicanlari eziciyle ezip,dövülmüs sarmisaklarla beraber yaklasik 1 cay bardagina yakin zeytinyagi ile bir tencereye konur ve kaynatilir. Kaynarken basinda durun dibi tutmasin ve ocaginizi puflayip kirletmesin. Karistirarak bir süre kaynatip sicak kavonozlara koyur kapaklari kapatilir ters cevrilir kavanozlar kücük olursa daha iyi olur acilan kavonozlar buzdolabinda muhafaza edilir NOT; fotografta görünen cekirdekler patlicana ait acisi olmayan lezzetli patlicanlarin cekirdegini almiyoruz.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder