2.04.2016

Kiymali börek

Kiymali citir kol bögregi ♥ Hazir baklava yufkasindan yapiliyor icine konan unlu sos sayesinde harika bir el acmasi bögrek oluyor.1 paket baklavlik yufka acilir bir kenarda düzgünce acilir üstüne bir mutfak bezi örtülür cabuk kurumasin diye.tezgahin üstüne bir tane yayilir icine 1 Kücük su bardagi un, ayni bardakla yari su yari süt karisimi ve ayni bardakla zeytinyagi konur yarim cay kasiginin ucuyla tuz eklenir karistirilir ve bir fircayla gelisi güzel ilk yufkaya sürülür .ikinci yufka serilir üstüne onunda üstüne sos sürülür ve 3. yufka serilir ona sos sürülmez ic harci konur ve ensiz tarafindan rulo sarilir yagli kagit serilir ve kagit yaglanir bir tepsiye dizilir (ben birde normal yufkayla yaptim o bu kadar iyi olmadi ic sos normal yufkayla iyi olmuyor onuda belirteyim denemis oldum biraz kuru oluyor ) ic harci icin ben bol soganli kiyma kullandim 3 sogani pembelestirdim yaklasik 350 gr kiyma ekledim kiymanin yanliz suyu cekmeli cok kavrulmamali ki tatli bir harc olsun!!! 1 cay kasigi tatli kirmizi biber eknenip soguduktan sonra bögrege katilir.Üstü icin biraz zeytinyagi eklenmis suyu fircayla sürdüm önceden isitilmis 220 derecede üstü kizarana Kadar pisirdim




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder