3.02.2016

Un Helvasi


Un Helvasi

Bizim evimizde ve pek cok evdede severek yenen özel anmalarimizda yaptigimiz Helvalarimizdandir un helvasi.
Bizim kültürümüzünde bir parcasidir.Ekmekle yendiginde aclik bastirir ya seker krizimizi az bastirmamistir.Ölümüzün ardindan yada Dügün ve davet sofralarimizda yer alir.
120 gram tereyagi
1 kup fincan un
1 kup fincan seker
1 Kup fincan su
Ben cok kisik isida yaklasik 1 saat de kavurdum rengi koyulasinca isiyi artirarak dahada iyi  yagini birakmasi ve kavrulmasini sagladim.Ben ayni irmik helvasina yaptigim islemi un helvasinada yaptim un kahve rengine dönünce sekeri koydum ve karistirdim biraz sonra soguk suyunu ilave ettim kisa sürede isiyi arttirp toparlanmasini sagladim bu islem cok basittir tavsiye ederim isteyen cevizli ve su yerine sütte ilave edebilir 









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder