14.03.2016

Cavdar unlu ekmek

Yaptigim ekmeklerin icinde en begendigim bu oldu sanki eksi mayayla yapilmis gibi oldu o nasil oldu ona sasirdim :) 2 kücük su bardagi bugday unu ayni bardakla cavdar unu,1 paket kuru maya 1 kasik seker ,1 tatli kasigi tuz 1 kasik zeytinyagi ayni bardakla 3 su bardagi ilik su bir kaba konur bir catalla karistirilir ele yapisan bir hamur olacak kek kalibinin tabanina yagli kagit konur kenarlar yaglanir hamur icine konur yaga barilin kasikla sekil verilir catallada sekillendirilir üstüne susam ektim soguk firina koydum yaklasik 1 saaten fazla mayalandirdim firini 170 dereceye actim hamur icindeyken hem tekrar mayalandi hemde pisti cok lezzetli olusu civik hamur ve cavdardan kaynaklandi sanirim.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder