Bu tarif yaklasik benim 30 senelik pastahane tarifimdir ölcüler tam yapilirsa tam hazir gibi oluyor.
yarim bardaktan biraz fazla sivi yag
3 corba kasigi seker
1 cay kasigi kabartma tozu
yarim paket vanilya
1 tane yumurta
100 gr kadar un biraz daha fazla olabilir
**************************
500 gr quark yada Türkiyede tatli süzme yogurt
200 gr cig krema
3 kasik nisasta yada vanilyali 1 paket puding
Nisasta koyuyorsaniz 1 paket vanilya
2 yumurta
6 kasik toz seker
3,4 tamla limon yagi yada ceyrek limon kabugu rendesi
**************************
yapimi cok kolay bir kap kirleniyor birde tel cirpici.Önce taban icin tüm malzeme bir cukur kapta karistirilir, tabanina yagli kagit serili kaliba konur el yaglanir ve taban bastirilarak yayilir, ayni kap yikanmadan üstü icin olan tüm malzeme bir araya getirilip cirpilir ve tabanin üstüne dökülür 2 islemle firina girmeye hazir hale gelir önceden isitilmis 170 ,180 derecede kenarlari koyulasincaya kadar piser aksamdan yapilirsa ertesi günü dinlenmis hali daha da nefis oluyor
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder