22.04.2016

iskembe corbalar

iskembe corbasi ♥ Biz evimizde yapar severekte bol saimsak sirke ve pul biberli iceriz.Kasaptan aldigim koyun iskembesi temizlenmis oluyor ben evde bol soguk su ile yikar tekrar bicakla kazirim parcalara ayiririm ...Düdüklüye koyar ilk kaynama siuyunu dökerim tekrar suyunu ve tuzunu koyar dörtde üclük bölümünü pisiririm... Tencereden iskembeleri bir tabaga cikarir istedigim büyüklükte dograrim.Ne iskembe corbasi ufakliginda nede tuzlama kadar büyük olmamali benim iskembem.dogradiklarimi tekrar suyuna atarim geri kalan kisminida pisiririm...tencereyi acar 2 kasik un 2 kasik yogurt ile terbiye yaparim ve corbanin suyu ile inceltirim terbiyeyi.Biz koyu cok unlu iskembe corbasi sevmiyoruz onun icin suyu koyu olmaz.Bol sarimsak ezerim bir kasede az bir suyla sulandiririm sirkeyide sofraya getiririm herkes kendi kasesine istedigi kadar alir... tabi yagli pul bibersizde olmaz...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder