Yarim kilo un
yarim su bardagi sivi yag
2 yumurtanin aki
1.5 corba kasigi seker
1 paket kuru maya
1 tatli kasigi tuz
istenirse cay kasigi ucuyla mahlep
ilik sut unu toparlayana kadar azar azar
yumusak bir hamur yogrulur kapali bir alanda mayalandirilir ben mikro dalgaya koyuyoum dar alan oldu icin kisa zamanda mayalaniyor üstünüde örtmem hava almadigi icin kurumada olmuyor tabiki mikro dalgayi calistirmiyoruz cok takipcim hep bunu soruyor tabiki calismiyor:) üstüne torba örmek bez örtmek yok kisa zamanda az mayali hamurum bile tasar kabindan.istediginiz formda yapabilirsiniz benimde hangisi kolayima gelince ondan yaparim.icine maydonozlu peynir koydum mutlka yarim saat´de olsa tepsi mayasi yaparim.Üstüne cok az yogurt yada sütle cirpilmis kalan yumurta sarilarini sürüp 220 derecede pisirdim yumusacik bayatlamayan pogacalarimiz oluyor.Bilginize hamur ne kadar yumusak hatta elle yapisirsa mayalandirmayida iyi yaparsak cok pamuk olur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder