25.03.2016

Humus

Dün geceden basladi öyküsü dün gece hasladim ve kabuklarini soydum kabuklarini dörtde üc hasladigim nohutlari bolsuda avucumla ovalayip kabuklarini aldim.Sabah bir tasim daha kaynatip süzdüm yarim cay bardakgi tahin, yarim limon suyu yaklasik yarim bardak su tuz kimyon 1 iri dis sarimsak ezmesi,ile blandirdan gecirdim ( Havan Sembolik) Bir tavada 1 kasik tereyaginini kizdirdim icine 4,5 dilim pastirmayi dograyarak tereyaginda kavurdum humusun ortasini cukur yapip bu pastirmadan yagiyla beraber koydum harika bir meze degil resmen yemek oluyor.ikinci sunumda biberli yag la yaptim üstünede kimon en yalin haliyle unutdum bir kasik nohut ayirsaydim sade yaglinin ortasina biraz koyacaktim bir dahaki sefere :)






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder