BOZA
Kis aksamlarinin vaz gecilmezi semt olarak yakindik Fatih vefaya yada Vefa daki Vefa yada giderdik leblebimizi alirdik sicacik...Kapidanda alirdik ama sevmezdik pek Yada aksam Babam depositolu sisesiyle getiridi.Tarifi cok basit -1 su bardagi ince bulgur,yarim su bardagi piric,1 su bardagi seker kabuklari soyulmus 2 elma ve 3 litre suyla kisik ateste 1 saat pisirilir blandirdan cok iyi bir sekilde pürüzsüz olana kadar gecirilir ilininca yarim cay bardagi ilik suda ceyrek yas maya eritilip bozaya katilir maya fazla olmasin maya kokar yarim cay kasigida zerdecal attim rengi icin ,sonra yaklasik 12 saat sonra icmeye baslanir siselere koyun buzdolabinda saklayin cok eksimesin.Asli dari irmigiyle olur, ama inanin hic bir isletme dari irmigiyle yapmiyor tv cekimlerinde irmik gösterip ardindan bulgurla yapiliyor :) duyumlarim iyidir Cok oldugu icin ben geri kalani cok eksimeden fermuarli posetlerle buzluga koydum canim isterse bir poset cikartip oda isisinda cözdürüp icmek icin ve ayrica bir dahaki sefere mayalamayida bu bozayla yapacagim dedigim gibi mayayi az dedigim sekilde koyunki maya kokusu sizi rahatsiz etmesin bu optimal cok güzel oldu Afiyet olsun.
Ellerinize sağlık harika görünüyor
YanıtlaSilEllerinize sağlık harika görünüyor
YanıtlaSilcok tesekkür ederim Esracim
YanıtlaSil