13.04.2016

Ev yogurdu

Ev yogurdu♥ 2kilo süt kaynatilip sogumaya aliniyor serce parmaginizla kontrol ediyoruz parmak isiya dayanacak kadar olmali ilik olursa tutmaz!! sicak olursa eksi ve kesik olur eski yogurdunuzdan iki kasik ezerek icine koyup, hafip  bir karistirip kapaginin kapayip, soguk almayan bir kösede battaniyeye sarip en az 7,8 saat bekletin. Aksamdan yapilirsa sabah dolaba konulur. En az bir gün dinlenirse buz dolabinda daha iyi olur, ben cam bir tencere terci ediyorum cünkü cam sagliktir Isteyen firinda yapiyor onun icin sagilmis süt yani taze süt olmali.pratik yaptiginiz her yogurt kutu sütüyle olmuyor.Tereyagi mayasida denimistim kutu sütle olmuyor.Hani o paylasilan kalip gibi oldu yogurdum dniyor ya onlar taze sütle oluyor.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder