5.04.2016

Ev ekmegi

Bu gün hava soguktu disari cikmadim hemen biraz hamur yogurdum yaklasik 700 gr un 1 tane yas mayam vardi dolapta onu kullandim yarim corba kasigi tuz ve 1 corba kasigi seker koydum Ilik suyla ekmek hamuru kivaminda yogurdum iyi yogurdum ekmek hamurunu.Esmer unum bitmis ondan koyamadim bir miktar cavdar unu cok iyi olurdu.seramik cember kek kalibima koydum elimle bastirarak yaydim ve mikrodalgaya koydum mayalanmasi icin ( Ben mayalanma islemini orad yapiyorum kapagi siki kalai onunca hava temasi olmuyor iyi mayalaniyor üstünüde örtmem asla tabi calistirmiyoruz aman!!! :)... ) mayalaninca soguk firina koydum 200 dereceye ayarladim üstü kabuk baglayip sertlesip ve renk degistirince pisme tamam olmustur.Hemen isik kacmasin diye dilimleyip cektim sicak ,sicak


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder