19.09.2016

domatesli aci biber tursusu

Domates soslu acı biber turşusu
250 gr kadar acı biber 
2 büyükÇanakkale domatesı rendesi 
2 diş sarımsak rendesi
3 yk elma sirkesi 
Tuz arzu'a göre 
Tüm malzemeler karıştırılır ve ağzı yarı açık mutfak tezgahında 24 Saat bekletilir fermantasyonu sağlanır ben aynı kap ile ağzını kapayıp buzdolabına koydum.
Çok açı ve çok lezzetli yemek iştirakçisi oluyor.
Fazla yapılıp aynı sekilde kapağı acık dinlendirilir ,sonra kaynamış kapaklar sıkı kapatılır kışlık sos turşu yapılır.bu turşu biraz risklidir çok eksime yaparsa kapakları gevşetip bozulma olur.
Kapakları arada kontrol etmeli hatta kapaklar kapatıldıktan sonra ters çevrilmelidir sizma olursa, hemen yeni kapakla değiştirilmelidir!,bir kaçan gün tezgagınızda kalsın ,sonra kilere kaldırın.
Emeğimiz bosuna gitmesin...
Bu çok lezzetli acılı domateslı sos turşu,çok ekmek yedirir bu yüzden benim içinde tehlike olduğu için az yapıyorum.
Sevenler maydonozda doğruya bilir.
Afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder