Mürdüm eriği reçeli
Tane olması için ben enlemesinden ortadan kesip çekirdeğini çıkardım.
Yarım kilo yarım kilo kaynatıyorumki istediğim sonuca ulaşayım.
400 gram şeker tencereye yayvan konur 1çay bardagı su ilave edilir seker erimeye başlayınca erikler konur yüksek Ateş'te fokurdamaya başlayınca altı kısılıp suyunun yavaş yavaş vermesi sağlanır.
Renk ve su çıkınca tekrar orta ısıda kıvamı gelince'e kadar pişirilir.
Sıçak kavanoza konup sıkı kapatılır kapagı ben eşime kapattırıyorum terste çevire bilirsiniz farketmez.
Zaten kapak içe dogru biraz çekileçektır soğuduğu zaman,yanı vakumlamış konserve oluçaktır.
Tabiki indirmeden bir kaç damla limon suyu yada tuzu ve 2,3damla sıvı yag koydum şekerlenme ve bozulma olmuyor o zaman...
Tane olması için ben enlemesinden ortadan kesip çekirdeğini çıkardım.
Yarım kilo yarım kilo kaynatıyorumki istediğim sonuca ulaşayım.
400 gram şeker tencereye yayvan konur 1çay bardagı su ilave edilir seker erimeye başlayınca erikler konur yüksek Ateş'te fokurdamaya başlayınca altı kısılıp suyunun yavaş yavaş vermesi sağlanır.
Renk ve su çıkınca tekrar orta ısıda kıvamı gelince'e kadar pişirilir.
Sıçak kavanoza konup sıkı kapatılır kapagı ben eşime kapattırıyorum terste çevire bilirsiniz farketmez.
Zaten kapak içe dogru biraz çekileçektır soğuduğu zaman,yanı vakumlamış konserve oluçaktır.
Tabiki indirmeden bir kaç damla limon suyu yada tuzu ve 2,3damla sıvı yag koydum şekerlenme ve bozulma olmuyor o zaman...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder