12.04.2016

Portakal kabugu receli

PORTAKAL RECELI :)BENIM ICIN PORTAKAL TATLISI:)8 tane portakal cinsi önemli degil üsten ince tabaka rendeyle ince tarafindan rendelenir 8 cizik atilarak soyulur soyulan dilimler rulo yapilarak ipe dizilir kolye gibi 3kere 3 cer dakika kaynar suya atilarak haslanir acisi cikmasi icin en son soguk suya konur 2,3 gün günde en az 3 kere suyu degiserek en son 1 kilo seker 4 bardak suyla portakal kabuklari kaynamaya alinir 4,5 dakika sonra alti kapanir bu islemi aksam yatmadan yapilirsa iyi olur sabah tekrardan kaynatilir kivam alinana kadar aslinda cok teferuatli gibi gözüksede cok basit bir islem tüm islemleri bir anda yapilsa 1 saat bile almaz acisi cikmasi icin bu islemlerin olmasi lazim benim bu yaptigimda aci hic kalmadi cok güzel oldu.













Hiç yorum yok:

Yorum Gönder