6.02.2016

Hamsili Pilav


Yarim kilo hamsi kilciklarida alinip bol suyla yakanip süzdürülür ve tuzlanir.Diger tarafda 1 bardak yikanmis süzdürülür biraz sivi yagda bir kasik  fistikla kavrulur pirinc  corba kasigida kus üzümü katilir baharat olarak karabiber tuz tarcin ve yenibahar eklenir 1 bardak pirince 1.5 bardak su ilave edilerek pilav gibi pisirilir.demlenen pilav kasikla havalandirilir Fotograf daki gibi islem yapilir 250 derece de isitilmis firinda hamsiler pisene kadar pisirilir tabi güveclerin altida yaglanir baliklarin üstüde afiyet olsun.
500 gr hamsi
1 bardak pirinc
1 kasik cam Fistigi
1 kasik kus üzümü
Tuz ,karabiber,yenibahar ,tarcin









 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder