Ayva reçeli düdüklüde yaptım gene
2kilo soyulmuş doğranmış ayvayı 1200 gr şekerle karıştırdım yarım çay bardağı su ile karıştırdım kapagı açık biraz sulanmaya başlayınca kapağını kapadım kaynamaya çıkınca kahve ısısına aldım 15 dakika kaynattım tencereyi açtim bir kaç damla limon suyu ve birkaç damla sıvı yağ ekledim oçağın altını açtım 3dakika daha fokurtadı altını kapadım.
Rengi aroması kıvamı tam yerinde oldu isteyen karanfil çubuk tarçın ekleye bilir ben aromayı kırma taraftarı değilim biz sade severiz. Ayvanız fazla ise içine bir kaç tane yarım ayva atarsanız ayva tatlınızda beraber pişer ikisi bir arada olur.
Tüm çekirdekleride koydum pişerken çünkü çekirdek renk değil ,kıvam veriyor dogal jöledir ayva çekirdegi.Sulu ve yumuşak oluçaktır hiç sorun degil dinlenince ve soğuyunca kıvamı tam kıvamında olduğunu görüceksiniz.
Ayva reçeli düdüklüde yaptım gene
2kilo soyulmuş doğranmış ayvayı 1200 gr şekerle karıştırdım yarım çay bardağı su ile karıştırdım kapagı açık biraz sulanmaya başlayınca kapağını kapadım kaynamaya çıkınca kahve ısısına aldım 15 dakika kaynattım tencereyi açtim bir kaç damla limon suyu ve birkaç damla sıvı yağ ekledim oçağın altını açtım 3dakika daha fokurtadı altını kapadım.
Rengi aroması kıvamı tam yerinde oldu isteyen karanfil çubuk tarçın ekleye bilir ben aromayı kırma taraftarı değilim biz sade severiz. Ayvanız fazla ise içine bir kaç tane yarım ayva atarsanız ayva tatlınızda beraber pişer ikisi bir arada olur.
Tüm çekirdekleride koydum pişerken çünkü çekirdek renk değil ,kıvam veriyor dogal jöledir ayva çekirdegi.Sulu ve yumuşak oluçaktır hiç sorun degil dinlenince ve soğuyunca kıvamı tam kıvamında olduğunu görüceksiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder