14.01.2017

Ahtapot salatası

Ahtopot salatası ,beyaz hindiba yaprakları ile Uzun zamandırlar yedigim en lezzetli şey bu tabak oldu. Orta boy hatta ufak sayılacak ahtapot biraz sirke tuz ile düdüklüde kaynamaya çıkınca en kısık ısıda 25 dakika haşlandı süzüldü kenarlarındaki yumuşak kısımları elimle temizledim bir peçete yardımı ile. Önce sızma zeytin yağına koydum biraz daha tatlanması için sonra doğradım içine kırmızı biber mümkünse kabuklarını ince soyarak minik jülyen olarak fazla değil Ahtapotun önüne geçmesin. Bir kaç dal maydonoz dereotu bir kaç dal naneyi ince doğradım bu yeşillikler bu kadarmı aroma verir bir şeye 4 tane doğal yeşil zeytin onlarıda bir bıçak ile çekirdeklerinden ayırarak doğradım iri parça olarak Limon ve tuz ilave ederek karıştırdım ve beyaz hindiba yapraklarının içinde servis yaptım yeme şekli elinize alıp yiyeceksinizki tadı çıksın ben böyle yedim...







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder