14.01.2017

Sevinc DemirbilekTerbiyeli et Kuzu boyun kasap tarafından fırınlık açılır açılmasana olur Düdüklü tencerenin altına 2orta boy soğan 3'e bölünerek konur et tuzlanır oda konur bütün koydum kasap ortadan açmiştı fırınlıyor yapmıştı.2tane defne yaprağı 5,6 tane tane karabiber koydum yatım 1çay bardağı su ilave ettim kaynamaya çıkınca altını kahve ısısına aldım bu şekilde 1saat pişti. Eti çıkardım yağ ve kemikten ayırdım suyunu tel süzgeçle süzdüm üste çıkan tüm yağı bir kaşıkla aldım.çok yağlı sevmiyoruz ve ağır oluyor o zaman.Tencereye etleri ve suyu koydum kendi bıraktığı su büyük çoğunluğu.1yumurta sarısı bir kaşık yoğurt limon suyu biraz karabiber ile terbiye yaptım ve kaynayan ete yavaş ilave ettim bir kaynama gelince altını kapadım.en üstünede biraz kekik serpiştirdim. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder