2.02.2016

Kavurma


Kavurma ( Kahvaltilik)
3 kilo dana yagli dös eti ( eldivenle dogratin Kasaba)  yikanmadan pisiriyorum yada eti bütün yakayin kurlayin  Gulaslik dogranmis eti derin kalin tabanli  ve genis bir tencere koydum etleri yüksek ateste önce etler kanini cekene kadar karistirarak suyunu birakinca kapagini kapadim tenceremin derecesi yükseklince kistim tenceremi (derece dedigim tenceremin kapaginda olan Düdüklü degil ) 2 saat sonra tuzunu attim yaklasik 4 saat sonra kapagini actim  artik et lokum gibi pismis yaglalari tamamen erimis tam istedigim gibi olmustu eti karistirdim ve kapakli bir kaba bastirarak koydum yagi tam istedigim gibiydi tam karar oldu bol olmasini istiyordum yagini öyle olmus bu kahvaltilik soguk yedigimiz kavurma.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder