10.05.2016

Kiymali Börek

Kiymali Börek, her evde sevilir sevmeyeninde agzinin tadi yoktur :) heleki bol soganli olursa 4 büyük  sogan ince kiyilir bicakla. Yarim bardak su ile tuz atilip kapagi kapali yumusayana kadar piser suyu cekince biraz sivi yag ilave edilir. 400 gr orta yagli kiyma konur yanlizca kani cekilince kenara cekilir asla kavurmayin bu sekilde yapilinca cok lezzetli olucak kiyma agirlasiyor yerken tatli bir ic yiyorsunuz ve kirmizi toz biber cok az eklenir karistirlir ve Ilinmaya birakilir
ra sos icin 1 yumurta 1.5 cay bardagi sivi yag 1 bardak su 1 bardak süt biraz tuz ile cirpilir ve yufkalarin arasina bol sürülür ben Türkiye taze yufkasi ile yaptim.Paket yufkalar icin sos daha fazla olursa iyi olur ve yaklasik 1,2 saat dinlendikden sonra firana verilir.Su yerine maden suyu koyada bilirsiniz bende koyarim bunda yok.1 kepce sos kalsin icine 1 bütün yumurta kirip cirpin üstüne bol yedirin bicakla tam alta gelmeden 10,12 kadar delin yarim saat dinlendirip 200 derecede pisirilir.Firinda kabaracaktir bu icinin cok iyi pismesi demektir.Cikrinca iner icin icin ilimaya birakin cekicektir ilik servis yapilir siyackata yenir taha citir olur ama mideyi yorar.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder