4.10.2016

Kiymali pide

Kiymali pide




1 kilo un
 3 su bardagi ilik su
2 paket kuru maya
1corba kasigi tuz 1corba kasigi seker
2 corba kasigi zeytinyagi 
ici icin
600 gr orta yagli kiyma
 2 tane domates ince kiyim
Yarim demet maydonoz
 1 kasik salca
2 tane kuru sogan
1 dis sarimsak
3,4,tane sivri biber
gönlünüzce tuz ve sevdiginiz baharat
 2 corba kasigi zeytinyagi pideleri firina vermeden elinizle kenarlarina sürülüyor ,
zeytin yagiyla yaglayin citir citir oluyorilik suya maya,tuz ve sekeri zeytin yagini koyup bir güzel karistirin sonra unu ilave edin 1 kiloya yakin alir, cünkü burdaki un ile Türkiyedeki unlarin su kaldirma kapasiteleri farklidir ben hamurumu her zaman mikrodalgamda mayalandiririm yani oraya kilitlerim  acmadan yarim saatte tasar hamurum yaklasik 5,6 tane cikiyor elinizi zeytinyagina batirip önce tezgahi yaglayip hafif elle aciliyor 250 derece alt üst kizarana kadar pisirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder