6.01.2017

Firin mücver

Firin mücveri cok sevdik!
kabak dolmasi yapilinca jilet bicak ile soydugum kabuklara birde icinide ekleyince 12 tane mücverim oldu.
2 yikanmis  kabagin kabugu ve ici yada 1 büyük yada 2 ufak kabak.
maydonoz dereotu
taze sogan, kuru nane
karabiber,tuz
2 yumurta
3 kasik un
1 corba kasigi zeytinyagi
yarim paket`den az kabartma tozu
kabuk ve ic ince ince dogranir yada bütün kabaksa yikanip kabuklari ile rendelenir.
kaliplari mutlaka yagliyorum lezzette katiyor ayrica yaglanmasi.
Kaliplara esit olarak bir kasikla koyulur 180-200 derecede pisirilir bir kurdan ile kontrol yapilir birde cok pismesin üstü cok kizartilmamali kurumamali.
ici yumusacik pismis olmali.














 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder