22.02.2016

Fasulye pilaki yi uzun zamandir jumbo kuru fasulye ile yapmak istiyordum bu gün pisirdim.Ben bunun icin Konserve kullandim cok kaliteli bir markanin ve cok lezzetliydi.2 domatesi rendeledim bir havucla yaklasik 15 dakika kisik ateste pisirdim 1 sogani 3 kalin halka kestim onuda dizdim üstüne yikanmis fasulyeyi tuzu 2 kesme sekerini ve sicak suyunu ilave ettim suyu cok olmasin kaynamaya cikinca kistim altini yaklasik yarim saat pisirdim.Suyu karar kalmisti tam istedigim gibi biraz daha zeytinyagi ekledim tekrar , Dogranmis maydonozu koyup karistirip soguyunca servis yaptim.Cocuklugumda kuru fasulyeden pilaki cok yapilirdi artik cok kisi yapmiyor.Yunanlilarda Bu fasulyeden yapiyorlar pilakiyi ben ilik cok severim pisince Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder