15.03.2016

Cevizli kadayif

Cevizli kadayif:Yapilisi önce bes bardak seker ve bes bardak suyu hic karistirmadan kaynamaya cikinca en kisik ateste 30,40 dakkika kaynatilir sona dogru bir cimdik limon tuzu ve 1 tatli kasig sivi yag eklenir sekerlenmemesi icin sogumaya birakilir serbet...Yarim kilo kadayif harmanlanir bir tepsinin icinde eritilmis 250 gram tereyagiyla ve yarim bardak sivi yag yedirilir harmanlanip ikiye ayrilir yaglanmis orta boy tepsiye ilk kati yayilir arasina cekilmis 125 gr ceviz serpistirilir ikinci kat konup bir tokmak yardimiyla bastirilir önceden 170 derecede isitilan firina konur alti ve üstü kizarincaya kadar pisirilir kadayif pistikten sonra cikarilir soguk serbeti verilir dilim sonradan yapilir afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder