9.03.2016

Elmali Kek

150 gram erimis tereyagi yada sivi yag
150 gr seker
3 yumurta 
1 paket vanilya 
1 paket kabartma tozu
1 kac damla limon yagi yada biraz limon rendesi 
4 kasik cig krema yada biraz süt yarim cay bardagi kadar olabilir
yaklasik 12 ,13 kasik tepeleme un 
biraz tarcin ve 4 tane mayhos elma soyulmus enlemesine kesilmis 
Yapimi : 3 yumurta sekerle biraz tüm sivilar eklenir ve sonra kurular konarak koyu bir kek hamuru olur cember yaglanmis yada altina kagit konmus kek kalibina yayilir hamur tüm hamurun üstünü kapatacak kadar tarcin serpilir elmalar hamura biraz batirilarak yan yan dizilir hafif gömerek üstüne 1 kasik kadar seker serpilirki elmalar sulanip daha iyi pissin ve tatlansin diye 170 derecede önceden isitilmis firinda pisirilir.Soguduktan sonra isterseniz üstüne pudra sekeri serpilir yada sogumadan ilik ilik yenir yanina bir top vanilyali dondurma yada vanilyali sos yada krema cok yakisir her türlü... sade de yenir biz sade yedik...





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder