11.03.2016

Kuzu bud Tandir

Kuzu bud yaglari temizlenmeden bol tuzlanir yaglı kagita sarilir ve aluminyum folyayla iki kat tepsi sarilir firina konur 250 deceye acilir yaklasik 50 dakika isiyi tamamen icine almasi saglanir ve 100 dereceye getirilir yaklasik 6 saat firinda unutulur benim budum 3.5 kiloydu firin acilir suyu süzülür isi yükseltilir ve üstü nar gibi kizaritilir etin suyu derin kaseye konur bir kenarda yaginin üste cikmasi saglanir yagi bir kasikla alinir ben komple yagini aliyorum sofraya bu suyu getiriyorum bir kasikta yerken etin üstüne koyariz en lezzetli yeri suyudur cok esmer bir et suyu olur ve bol tuzlu olur isteyen yerken kekik de eker. Kemik etten döküldü cok güzel pismisdi










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder