29.02.2016

Kadayif tatlisi

500 gram kadayıf, 300 gram tereyagi erimis tereyagi ile harmanlanir ikiyae bölünür ilk kat serilir batirilir dövülmüs ceviz eklenir ikinci kat da dösenir bir tokmakla bastirilir 200 derecede isinmis firina konur isi 150 dereceye ayarlanir iyi pismesi icin son pismeye son cerek kala 170 dereceye cikartilir isi cok kurumasin diye alt üst nar gibi olunca cikartilir önceden hazirlanmis buz gibi serbete dökülür.Serbet icin 4 bardak seker 4 bardak su tencereye konur asla karistirilmaz serbet kaynamaya cikinca 2 damla sivi yag bir cimdik limon tuzu atilir alti kisilir kapagi kapali kisik ateste yarim saat kaynar bu serbet asla ve asla sekerlenmez serviste neyle süslemek isterseniz o sekilde yapilir.











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder