29.02.2016

Tereyagli Patates SIKMA



 4 orta boy patates soyulur iri parcalar halinde dogranir yeterli tuz atilarak az suyla pisirilir yumusayinca kalan su süzüler yada corba icin saklanir su az kaldigi icin tüm lezzet bu suya gecer.Cok iyi bir eziciyle patatesler püre haline getirilir cok iyi
ve teryagi eklenir sicakligi gitmeden tereyagi eklenir 1 corba kasigi kadar birazda katiligina göre krema eklenir iliyinca elle sekil verilir sos´da kümes hayvanlarina yakisan sicak suyla hazirlanan kaliteli hazir toz bir sos , sos gayet hafif esim soslu sever onun icin yapiliyor soslar.Hindi etide hindinin gögüs kismi dilimlenir tereyagina atilmis 5,6 soyulmus dis sarimsakla arkali önlü kurutmadan pisirilir ve sona dogru kekik eklenir o mutesem yagi serviste hindiye dökülür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder