Hardal otu dogranir, yikanir süzgecte süzdürülür,.tencereye konur kapagi kapatilir .Ocak yüksek isiya ayarlanir buhar cikmaya baslayinca (kisa sürede oluyor )tencerenin alti kisilip kahve ayarina aliniyor yaklasik 8 dakkika kisik ateste kapagi acilmadan buharlandirilir,kisa surede pisen ot renginide kaybetmez kendi suyu ile tüm vitamini icinde kalarak pisiyor...Ben patateside bu sekilde ayni zamanda pisiriyorum ,tabi dogranmis olarak.Suyu olmadigi icin süzmeye gerek yok.diger tarafta bol sarimsak limon suyu ve zeytinyagini ve tuz karistirip ot daha sicakken sos icine dökülür ,sosu icine ceksin diye.Bizim baliklarin yaninda eksi olarak yemegi severiz.italyan üretimidir bu hardal otu cok iri olur.Isterseniz bütün dal olarak haslana bilinir ama bu 1 metre hardal otlari icin gecerli degil. Cok kaba ama körpe olur ben dip köküne kadar dograrim...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder