23.03.2016

Sari kiraz kavurmasi

Daha önce yedinizmi bilmiyorum ben gecen yaz sari kiraz alinca aklima hemen yapmak geldi yaptim ve sevdim .Yapimi kirazlari cekirdekleriyle tuza bastim iri kaya tuz koydum ufak bir kavanoza yaptim.yaklasik 2 hafta kadar tuzda kaldi sonra cekirdeklerini cikartip suya koydum devamli suyunu degistirerek tuzdan arindirdim aksamdan suya konulursa daha iyi olur soagni kavurdum 1 kücük dis sarimsakat dogranir ve eklenir isteyen bir biberde ekleye bilir ve kirat tavaya kunur kavrulur cok ezmemek lazim bu arad...Olurmu demeyin bu cok bilinen tariftir cok kiis bilir ve yapar.Ben sayfam icin yaptim her senede yapmak isterim pembe kirazlada cok güzel olur kiraz kavurmasina piserken tuz konmuyor icinde yeterli oluyor..



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder