6.04.2016
Bademli icli köfte-Bademli icli köfte:Dis mantosu icin 1.5 su bardagi köftelik bulgur,2 corba kasigi irmik,2 corba kasigi un,yarim corba kasigi biber salcasi,1 yumurta,tuz ve kimyon. Yapilisi,bulguru ve irmik i tuzu bir kaba koyuyoruz 1bardak su bardagi sicak su ekleyip kabarmasini bekliyoruz,biraz ilinan bulgur ve irmik e yumurta salca ve kimyonu koyup hamuru iyi bir sekilde yoguruyoruz. icin icin, 200 gr kiyma,1orta boy sogan ince kiyilmis yarim tatli kasigi biber calcasi, iki corba kasigi jülyen baden biraz kara biber ve pul biber ve tuz.Biraz sivi yagda sogani kavuruyoruz,kiymayi ekleyip suyunu cekince salcayi ve bademi ve baharatlari ekleyip biraz daha cevirip kenera aliyoruz kiyma tavasini bir kenarindan altina birsey koyup havaya dikiyoruz,yaginin süzülmesini sagliyoruz süzülen yagi kasikla aliyoruz.yapillisini fotograflarda takip edebilirsiniz.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder